12 mai zi tragică pentru un EROU! Fiul său a fost RĂPIT apoi găsit MORT!

Charles Lindbergh, omul care a făcut primul zbor transatlantic fără escală pe ruta New York – Paris, a fost în atenția presei americane și dintr-un motiv nedorit. Răpirea fiului său și mai apoi găsirea cadavrului acestuia pe 12 mai 1932 a fost numită de presa din SUA „Crima Secolului”

În 1927, Charles Lindbergh intra în istoria aviației devenind primul om care a traversat Oceanul Atlantic fără escală, pe ruta New York – Paris. Acest lucru l-a propulsat la rangul de EROU național fiind poate cel mai „iubit” american în viață la acea vreme. aeronava „Spirit of St. Louis”, în care Lindbergh a făcut zborul legendar,  este expusă la Muzeul  Smithsonian.

Răpirea lui Charles Augustus Lindberg Jr.

La 3 ani după zborul de legendă, lui Charles Londbergh i se năștea primul fiu – Charles Lindbergh Jr. 20 de luni mai târziu însă, micuțul Charles Jr. avea să dispară fară urmă din casa familiei, în locul lui, în pătuț, bona găsind un bilet de răscumpărare scris în fugă și plin de greșeli gramaticale,  în care i se cereau 50.000 de dolari în schimbul fiului său.

Biletul recomanda familiei să nu fie anunțată poliția, iar banii trebuiau să îi fie oferiți în următoarele 4 zile după cum urmează: 25.000 în bancnote de 50$, 15.000 în bancnote de 10$ și 10.000 în bancnote de 5$.

Familia Lindbergh a anunțat poliția însă aceștia nu au reușit să găsească în camera micuțului amprente sau alte dovezi care să ducă la identificarea răpitorului. Singurul lucru pe care autoritățile l-au găsit după cercetarea împrejurimilor casei a fost o scară cu ajutorul căreia se presupune că răpitorul a intrat pe geamul camerei lui Charles Jr. .

Fără să aibă vreun fel de informații despre răpitor autoritățile din New Jersey au hotărât să ofere o recompensă de 25.000 de dolari pentru oricine ar fi putut ajuta la găsirea lui Charles Jr., iar familia Lindbergh a mărit suma cu 50.000 de dolari, recompensa ajungând la 75.000 de dolari, o sumă uriașă pentru acea perioadă.

Plata răscumpărării și aflarea trupului

Banii pentru răscumpărare au fost puși, conform cerințelor răpitorului, într-o cutie de lemn. Cutia a fost făcută la comandă în speranța că va putea fi identificată ulterior. De asemenea, deși banii nu au fost marcați, seriile bancnotelor au fost notate, această idee atribuindu-se de unii lui Frank J. Wilson, în timp ce alții sunt de părere că ideea a fost a lui Elmer Lincoln Irey.

Cutia cu bani i-a fost dată unui taximetrist care le-a dat în schimb un bilet care spunea că bebelușul se află în „custodia” a două femei nevinovate.

Pe 12 mai, cadavrul bebelușului a fost descoperit de un șofer de camion pe marginea unui drum, la aproximativ 7 kilometri de casa familiei Lindbergh. În urma autopsiei s-a descoperit că Charles Jr. suferise o lovitură la cap ce i s-a dovedit fatală.

Sursa: https://a1.ro/news/12-mai-zi-tragica-pentru-un-erou-fiul-sau-a-fost-rapit-apoi-gasit-mort-id761510.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.