35 de copii au rămas orfani, în urma tragediei din Ungaria! Cum îi vor ajuta autorităţile: „Am stabilit măsurile pe care le vom lua”

Subprefectul judeţului Mureş, Nagy Zsigmond, a declarat pentru news.ro, că a fost constituită o celulă de criză, în urma cumplitului accident din Ungaria, unde nu mai puţin de 9 români şi-au pierdut viaţa. Accidentul devastator a fost cauzat de un şofer care îşi făcea live pe facebook.

Autorităţile de la prefectura Mureş se implică pentru a acorda îngrijiri familiilor îndoiliate şi reprezentanţi de la Protecţia Copilului vor merge să discute cu copiii care şi-au pierdut părinţii.

”La ora prânzului am încheiat o şedinţă de urgenţă în care am stabilit măsurile concrete pe care trebuie să le luăm la nivelul Instituţiei Prefectului. Am constituit o celulă de criză, din care fac parte, între alţii, câte un reprezentant al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială şi Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Vom mobiliza asistenţi sociali şi psihologi care, în cursul zilei de joi, se vor deplasa în comunele Mica şi Bălăuşeri pentru a discuta cu membrii familiilor îndoliate. Vom face o evaluare preliminară pentru a stabili care sunt nevoile familiilor şi câţi minori au nevoie de consiliere psihologică sau asistenţă”, a spus subprefectul Nagy Zsigmond pentru sursa citată.

Nagy Zsigmond a mai adăugat că a discutat cu primarii celor două comune unde locuiau cei nouă români morţi în accident, iar primarii s-au angajat să găsească resurse financiare pentru a oferi sprijin familiilor.

Trupurile celor nouă români morţi au fost transportate la morgă pentru a fi efectuată necropsia. MAE va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite ale românilor din Fondul special de urgenţă.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/35-de-copii-au-ramas-orfani-in-urma-tragediei-din-ungaria-cum-ii-vor-ajuta-autoritatile-am-stabilit-masurile-pe-care-le-vom-lua-165972.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *