48 de morți și 35 de răniți. Accidentul cumplit ce a avut loc pe șoselele României și pe care autoritățile au încercat să-l mușamalizeze

Sunt putini cei care stiu despre unul dintre cele mai tragice accidente rutiere ce a avut loc in Romania si in care si-au pierdut viata 48 de oameni. Nenorocirea s-a petrecut in timpul regimului comunist, iar liderii de atunci ai tarii au încercat sa mușamalizeze totul.

Anul acesta s-au împlinit 37 de ani de la unul dintre cele mai grave accidente rutiere din istoria României. Totul s-a întâmplat in 29 iunie 1980 in județul Botoșani, in apropiere de localitatea Hutani. Atunci au murit 48 de oameni, iar alti 35 au fost raniti, noteaza cei de la auto-bild.ro.

Un autobuz cu 83 de persoane la bord s-a rasturnat intr-o mlastina, iar din oamenii aflati la bord, 48 si-au pierdut viata, iar alti 35 au fost raniti. Autobuzul era supraincarcat, el avand o capacitate maxima de 40 de locuri.

Pe atunci s-a relatat doar faptul ca un autobuz care circula pe ruta Suceava – Botosani a fost implicat intr-un accident rutier si nimic mai mult. Multe cadavre au fost transportate cu camionul la morga, altele au fost scoase abia a doua zi din rapa.

Unul dintre cei care au murit a fost soferul autobuzului care a avut un destin tragic. El a supravietuit caderii, dar a mers sa isi salveze fiul din mlastina si a pierit inecat.

În grabă, multe dintre trupurile neînsuflețite au fost duse la morgă cu camioanele, iar altele au fost rapid îngropate. O parte dintre cadavre au fost scoase din apă abia a doua zi, când s-a reuşit recuperarea autobuzului.

Șoferul călătorea împreună cu soția și fiul lui. Ion Aparaschivei a reușit să scape impactului și să-și salveze soția. Cu toate acestea, bărbatul s-a întors în mlaștină să-și scoată fiul de sub fiare, dar a murit înecat. Mai multe detalii aici

Sursa: https://infostiri.net/2017/12/08/48-de-morti-si-35-de-raniti-accidentul-cumplit-ce-avut-loc-pe-soselele-romaniei-si-pe-care-autoritatile-au-incercat-sa-l-musamalizeze/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *