A murit în penitenciar, iar acum familia lui acuză: „L-au lăsat să moară pentru că îl cheamă Gologan”

Un deţinut celebru din penitenciarul Iaşi, Gologan Gheorghe Simion, a murit pe un pat de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, iar familia acestuia acuză faptul că acesta a fost lăsat să moară din pricina numelui său, informează bzi.ro. Gheorghe Simion Gologan este o legendă în mediul interlop ieşean.

„Tata s-a simtit rau, a spus de mai multe ori ca se simte rau in acea zi, dar nimeni nu l-a bagat in seama. Ne-au spus detinutii din penitenciar ca medicii de acolo spunea ca tata se preface. Nu i-au facut nimic pana au venit cei de la SMURD, l-au lasat sa moara pentru ca il cheama Gologan”, a declarat Georgiana, fiica lui Gologan. „Tata a facut foarte multe solicitari sa fie lasat la spital pentru ca se simte rau, dar nu a fost lasat. Si avocatul a cerut sa fie lasat in arest la domiciliu. Tata nu avea o condamnare definitiva. Nu a cerut decat sa mearga la spital. El a fost operat la inima, avea doua stent-uri”, a adăugat aceasta.

„Duminica a murit. Desi a fost resuscitat, iar inima a inceput iar sa ii bata, creierul nu a fost oxigenat. El a stat vreo 30 de minute in stop pana cand a ajuns echipajul SMURD”, a declarat Elena, soţia bărbatului decedat. „Am mers sa-l luam de la morga, dar ne-au spus ca autopsia nu s-a facut pentru ca lipseste un document. Au urmat mai mult drumuri intre spital si penitenciar, dar nu aflam mare lucru. De la spital ni se spunea ca foaia este la penitenciar, iar de la penitenciar ca foaia este la spital. Ulterior am aflat ca un doctor de la Penitenciarul Iasi a mers personal pe sectie si a luat foaia de observatie de la o doctorita. Noi credem ca totul s-a facut pentru a se musamaliza moartea sotului meu. Desi el facuse stop cardio-respirator, cei de la penitenciar nu i-au facut nimic. L-au lasat sa moara. Am avut mare noroc de managerul de la Spitalul Spiridon. Am mers la el si i-am povestit tot. Stie intreaga poveste si cu foaia de observatie si cu tot. Eu nu inteleg de ce o doctorita de la penitenciar a mers personal la spital si a luat foaia. De ce? Ce vor sa ascunda? O copie de la foaia de observatie a fost luata direct de la doctorita de la spital luni, iar marti a ajuns un fax la spital prin care se solicita acest document”, a precizat aceasta.

Gheorghe Simion Gologan, o legendă interlopă ieşeană

Gheorghe Simion Gologan este o adevărată legendă în mediul interlop ieşean, relatează bzi.ro. A fost un adevărat model inclusiv pentru membrii clanului Corduneanu, fiind unul dintre mentorii lor. Numele lui a fost intens mediatizat după anii 1990, atunci când a fost prins şi judecat pentru comiterea unor fapte de o violenţă extremă, comise împotriva unei familii de români care locuia în Grecia, notează sursa citată. Acum se afla în penitenciar pentru trafic de droguri. Numele lui era foarte respectat în lumea interlopă, chiar dacă a fost un om discret şi nu a apărut prea mult în mass-media.

Sursa:https://www.cancan.ro/a-murit-in-penitenciar-iar-acum-familia-lui-acuza-l-au-lasat-sa-moara-pentru-ca-il-cheama-gologan-17652258

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.