Adrian Năstase: „Lumea se bazează tot mai mult pe existenta „gușterilor”. Indivizii votează în turma cu lanternele telefoanelor

Fostul premier Adrian Năstase povesteşte despre „o lume a guşterilor”, care înghite orice pe nemestecate cu ajutorul internetului, şi votează în turmă cu lanternele telefoanelor. El a dat ca cel mai recent exemplu bombardamentul din Siria, dar şi situaţia Elenei Udrea, scrie ecopolitic.ro.

„Lumea globalizară in care trăim se bazează tot mai mult pe existenta „gușterilor” – indivizi care înghit pe nemestecate tot ce li se ofera ca informație. Internetul ii ajuta. De aceea nu mai au nevoie sa judece singuri. Se alimentează cu like-uri. Votează in turma cu lanternele telefoanelor. Sa luam exemplul bombardamentul din Siria. Aveau nevoie rusii de inca un scandal cu „chimice”? Doar dacă sunt masochiști.  

Aveau nevoie trupele lui Assad de bombițe chimice (au avut efect doar asupra a vreo 40 de persoane), in conditiile in care cucerisera deja localitatea respectivă? Doar daca sunt idioti. Poate ca sunt. Sau dacă voiau sa le creeze o problema rusilor”, a scris pe blog președintele Fundaţiei Europene Titulescu.

Adrian Năstase consideră că, „oricum, spectacolul a fost jenant” şi s-a întrebat dacă România a fost consultată de „coaliția binelui” în privința atacului din Siria.

„Au fost bombardate câteva zone după ce li s-a spus rușilor sa nu fie prin preajma. Președintele Trump avea nevoie, pentru rațiuni interne, sa arate o încordare a muchilor cu rusii. Francezii ar vrea sa revină intr-o zona care a fost colonia lor după primul război mondial (au anunțat ca sunt gata sa lanseze un nou proiect de pace in zona!). Britanicii se lupta, in continuare, pentru „valorile si principiile occidentale”, in Orientul Mijlociu, pe baza „regretatului” Acord Sykes-Picot, din 1916, de împărțire a zonei, cu francezii. Premierul britanic a subliniat: „comunitatea internațională nu poate tolera utilizarea armelor chimice…” De acord.

Dar ce înseamnă „comunitate internațională”? SUA, Marea Britanie si Franta? O noua „coaliție a binelui”? Romania face parte din ea? A fost consultata de partenerul strategic? Exista o baza de drept international pentru un bombardament de genul celui asupra Belgradului din 1999?

Este vorba de o intervenție umanitara, pentru a declansa un nou val de emigranti sirieni spre Europa? A fost examinata aceasta chestiune in cadrul Conventiei pentru interzicerea armelor chimice? Sunt multe intrebari la care nu au fost prezentate inca raspunsuri. (…) Gusterii inghit orice.

Inclusiv azilul politic al Elenei Udrea, inclusiv „antipatia” lui Băsescu pentru Ionuț Matei, inclusiv răspunsul UE legat de „lista neagra” sau „lista celor 200” si incercarea de decredibilizare a noului presedinte al Academiei, Ioan Aurel Pop”, a conchis fostul premier.

Sursa: https://info-stiri.net/adrian-nastase/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.