Afară cu ea!” Bătrână adusă la spitalul din Ploiești cu SALVAREA este izgonită de medicul de gardă pentru că este Boschetăriță

Spitalul nu e un loc de gratie spre care lumea se avânta cu plăcere, o face din nevoie si din durere, cu speranta, iar medicul, in virtutea vocatiei pe care si-a ales-o in viata, ar trebui sa aiba grija de pacient, indiferent de starea lui sociala. Dar astea-i doar o utopie, unii medici din spitalele din Romania isi trateaza pacientii strict cu aceeasi masura cu care un fierar-betonist e intelegator cu materialele de construcții… Nu este pentru prima data când medicii de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean de Urgenta din Ploiești se fac remarcați in mod negativ prin felul in care ii tratează pe unii pacienți.

O bătrâna adusa cu ambulanta la spital a fost data afara de medicul de garda pe motiv ca este ”o boschetarita”. Întreaga scena a fost relatata într-o postare pe Facebook de un martor la întreaga scena.

Martorul descrie in postarea facuta pe contul sau de Facebook ca batrana ”care abia se mai tinea pe picioare” a fost adusa cu ambulanta la Unitatea de Primriri Urgente a Spitalului Judetean din Ploiesti in data de 31 martie. Femeia a asteptat cinci ore, fara sa fie bagata in seama de personalul spitalului, pana sa ajunga in fata unui medic. Cand intr-un final a intrat in cabinetul medicului, acesta din urma ar fi iesit pe hol si i-ar fi reprosat asistentei de la triaj ca se va ocupa de ea cand si daca va avea timp.

Recomandare:  Mărturia cumplită a unei românce din Londra: ” Este un oraș de sclavi…. De abia aștept să mă întorc acasă, ceea ce trăim aici nu e viață”

Iata postarea care relatează evenimentul.

”31 martie Spitalul Judetean Ploiesti, Centru primiri urgente. O batrana adusa cu ambulanta si lasata in sala de asteptare. Orele trec fara ca personalul medical sa-i acorde atentie. Cineva ii da o banana batranei apoi niste tineri ii aduc o sticla cu apa minerala si un pahar de plastic si o ajuta sa bea, (trei pahare de apa a baut, saraca). Opinia publica se face simtita, iar asistenta de la triaj cheama o infirmiera sa o duca in sala. Ajutata de doi tineri, o aseaza pe batrana care abia se tinea pe picioare intr-un carut si merge in serviciul de urgenta. In sala de asteptare lumea rasufla usurata, dupa 5 ore batranica este bagata in seama.

Dar minunea a ținut 10 minute dupa care bătrâna este scoasa din nou in sala de așteptare, iar medicul de la urgente, un bătrânel cu par alb, ii atrage atenția asistentei de la triaj sa nu il mai deranjeze căci bătrâna ”este o boschetarita si se va ocupa de ea când si dacă o sa aibă timp”.

S-a făcut liniște, nimeni nu a mai îndrăznit sa comenteze, poate din teama ca vom fi considerați boschetari si alungati din serviciul UPU Ploiesti de gardienii care ne urmăreau fiecare mișcare”, a scris Luiza Ilie in postarea sa pe Facebook., potrivit observatorulph.ro.

Iat mai jos si punctul de vedere al Spitalului din Ploiești, cu privire la cele relatate mai sus.

MAI DEPARTEParlamentarii nu se lasă. Vor din nou pensii speciale pentru aleșii locali și pregătesc un nou proiect de lege în acest sens

NU RATAOlandezii s-au săturat de muncitorii români. Noua regulă pe care vor să o impună pentru migranți

ADAUGĂ UN COMENTARIU

CURIOZITĂȚI

(Video emoționant) Cartea Recordurilor i-a conferit titlul oficial de cel mai bătrân bărbat din lume în 2018

Published

on

Masazo Nonaka a fost recunoscut oficial marţi de Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai bătrân bărbat din lume, scrie Agerpres. Masazo Nonaka, care locuieşte la o pensiune cu ape termale aflată în proprietatea familiei sale şi situată în nordul insulei Hokkaido, a primit certificatul din partea lui Erika Ogawa, vice-preşedintele filialei japoneze a Cărţii Recordurilor.

Fostului proprietar al pensiunii din oraşul Ashoro îi place să-şi petreacă timpul împreună cu familia, citind ziare, privind la televizor sau mâncând dulciuri, potrivit reprezentanţilor Guinness.

Nonaka s-a născut la 25 iulie 1905, cu doar câteva luni înainte ca Albert Einstein să publice celebra teorie a relativităţii. În 1931, Nonaka s-a căsătorit cu Hatsuno şi au avut cinci copii împreună.

Recomandare:  Statul român se pregătește să acorde 10 mii de euro tuturor copiilor născuți după 1 ianuarie 2018

Bătrânul mai are şapte fraţi şi o soră care locuiesc în acelaşi oraş.

Japonezul a fost recunoscut oficial drept cel mai bătrân bărbat din lume după ce Francisco Nunez Olivera din Spania a murit în luna ianuarie, la vârsta de 113 ani.

„Realizarea domnului Nonaka este extraordinară. Ne poate da tuturor o lecţie importantă despre valoarea vieţii şi despre cum să extindem limitele longevităţii”, spune Craig Clenday, redactor şef al Cărţii Recordurilor Guinness.

Cea mai în vârstă persoană din lume este Nabi Tajima, de 117 ani, rezidentă în Kagoshima, o prefectură din sudul Japoniei, potrivit Gerontology Research Group din Statele Unite. Decana de vârstă a planetei s-a născut la 4 august 1900.

Bătrâna, care mănâncă de trei ori pe zi, nu mai vorbeşte, şi doarme aproape tot timpul, s-a bucurat şi a vrut parcă să facă câţiva paşi de dans când un grup de vecini i-a cântat la un instrument un cântec tradiţional, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune NHK.

Nepotul lui Nabi, Hiroyuki Tajima, 64 de ani, a declarat: „Nu ne aşteptam să devină cea mai vârstnică persană din lume; este ca un vis, sper să trăiască încă mult timp”.

Numărul persoanelor în vârstă de 100 de ani din Japonia a crescut cu 2.132 de persoane, sau 3,2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând în luna septembrie la cifra record de 67.284 de centenari, graţie progreselor medicinii.

Este al 47-lea an consecutiv în care populaţia de centenari japonezi a crescut. Comparativ, doar 153 de persoane centenare trăiau în Japonia în anul 1963, pentru ca pragul de 1.000 de centenari să fie atins în anul 1983, 10.000 de centenari în 1998, 30.000 în 2007, în 2012 fiind trecut pragul de 50.000 de centenari.

Recomandare:  La 80 de ani, Tanti Florica își duce veacul prin cimitir, de când soțul i-a murit. Supraviețuiește prin mila oamenilor.
CITEȘTE MAI DEPARTE>>

Ion Vianu, 83 de ani, medic psihiatru și scriitor, este fiul distinsului eseist și critic literar Tudor Vianu.  A părăsit țara în 1977, după implicarea în mișcarea lui Paul Goma. A fost unul dintre puținii intelectuali români care a criticat public regimul comunist, militând, în exil, împotriva tentativei de folosire a psihiatriei ca armă politică. Revenit acasă după Revoluția din 1989, s-a dedicat scrisului.

Este unul dintre cei mai reputaţi specialişti în psihiatrie, un domeniu repudiat şi folosit în perioada comunistă ca mijloc de reducere la tăcere a răzvrătiților sistemului. A preferat să plece din ţară decât să facă pactul păcătos cu Securitatea. Şi-a construit, cu tenacitate şi pricepere, o carieră în Elveţia unde este recunoscut pentru metodele sale terapeutice într-un domeniu atât de volatil precum psihicul uman.

Intr-un amplu interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, Ion Vianu face o radiografie a mediului social-politic in care se găsește omenirea astăzi.

Recomandare:  Şi-a luat ajutorul social şi a plecat în vacanţă la Paris. Cine este asistatul social de cinci stele care susține că nu poate nici să se „încheie la șireturi”

„Dacă aș mai avea energia de a duce o luptă politică, aș milita pentru înscrierea unui articol în Constituție care să proclame inteligența drept principala bogăție națională, demnă de atenție și protecție. Nu este admisibil să irosim inteligența și creativitatea copiilor noștri. Aveți dreptate, cu cât tratăm inteligența mai rău cu atât opinia publică devine mai manipulabilă. Iar statul rămâne mașina de muls a oligarhiei. Pentru mine, a fi patriot înseamnă un singur lucru: grija dezinteresată pentru cauza publică, res publica. Găsiți o mână de patrioți și se va întoarce țara”.

Ca individ, am avut cea mai bună viață, în raport cu ceea ce sunt. Aș vrea să mai trăiesc câțiva ani, nu mulți, mai am două-trei lucruri de spus. Ca român sunt decepționat cum arată România postcomunistă. În naivitatea mea, o anticipam ca pe o comunitate de oameni liberi și creatori; din nefericire, este lucrată de egoism, iar frica se manifestă pe căi mai subtile decât în comunism. Aș vrea să spun românilor: nu vă fie frică! În ciuda acestui fapt, continui să cred în viitorul unei țări care a avut o istorie de succes, propovăduind, totodată, primul vers al imnului nostru național”.

Ion Vianu nu vede viitorul în culori calde: „Specialiștii spun că omul nu va înceta niciodată să controleze inteligența artificială, dar eu mă tem că roboții inteligenți vor tinde din ce în ce mai mult să favorizeze soluțiile propuse de alți roboți inteligenți, iar omul-om va fi marginalizat. În aceste condiții, lupta se va da în jurul valorilor spiritual-umane. Nu avem dreptul să ignorăm trecutul și cultura, singure ele ne mențin în condiția de om, împiedică roboții inteligenți să ne domine. Lupta pentru cultură nu este o joacă. Educația înseamnă transmiterea culturii. Informatica, tehnica în general sunt învățământ. Între cele două trebuie să existe un echilibru.

Sursa: https://info-stiri.net/afara-cu-ea-batrana-adusa-la-spitalul-din-ploiesti-cu-salvarea-este-izgonita-de-medicul-de-garda-pentru-ca-este-boschetarita/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.