Ajutor financiar pentru femeile însărcinate. Primesc 2.000 de lei de la primărie

Veşti bune pentru femeile din Bucureşti care îşi doresc un copil! Primăria Capitalei a propus ca acestea să primească un ajutor financiar pentru a creşte rata natalităţii.

Proiectul a fost iniţiat de către primarul Gabriela Firea deoarece rata natalităţii a scăzut în ultimii ani, în timp ce numărul vârstinicilor a crescut, informează digi24.ro.

„Anual, în municipiului Bucureşti se nasc aproximativ 20.000 de copii. Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în perioada 2010-2015 numărul nou-născuţilor vii, ai căror părinţi au rezidenţa pe raza municipiului Bucureşti, a scăzut, astfel că, dacă în anul 2010 s-au înregistrat 21.147 de copii, în anul 2015 s-au înregistrat 19.255 de copii. Având în vedere rata scăzută a natalităţi, se impune implicarea autorităţii locale în identificarea unor măsuri sociale suplimentare, care să influenţeze creşterea natalităţii”, se arată în proiectul de hotărâre.

Banii, 2000 de lei, vor fi primiţi sub formă de două vouchere pentru cheltuielilecu analizele medicale nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate, dar şi pentru eventualele tratamente nedecontate femeilor însărcinate cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti sau cu viză de reşedinţă de cel puţin şase luni de la demararea acestui proiect.

Femeile care nu pot face copii şi trebuie să facă fertilizare in vitro primesc ajutor de la stat

Femeile care nu pot avea copii și doresc să facă fertilizare in vitro ar putea primi un ajutor financiar de aproape 11.000 de lei, de la Primăria Capitalei. Banii se vor acorda sub formă de vouchere, în trei tranşe, în baza unei scrisori medicale.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/ajutor-financiar-pentru-femeile-insarcinate-din-bucuresti-banii-se-vor-da-sub-forma-de-vouchere-160787.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.