Ajutor pentru gravide de la stat! Ce trebuie să facă viitoarele mame pentru a încasa bani mai mulţi

La naștere, mamele din România ar putea beneficia de un sprijin material din partea statului, dar doar dacă au fost la controale medicale în timpul sarcinii. Măsura acordării ajutorului material este prezentă într-un proiect de act normativ înregistrat recent la Senat pentru dezbatere.

Propunerea legislativă privind privind stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale, ce a fost înregistrată de curând la Senat pentru dezbatere, prevede acordarea, în anumite condiții, a unui ajutor material gravidelor din țara noastră. 

Proiectul de act normativ are nevoie, pentru a se putea aplica, de aprobarea Parlamentului, de promulgare și de publicare în Monitorul Oficial.

Mai exact, gravidele care se prezintă la consultațiile prenatale s-ar putea bucura, potrivit propunerii legislative, de un sprijin material care va consta în produse de îmbrăcăminte și îngrijire pentru nou-născut la nivelul indicatorului social de referință (ISR). Pentru acest an, ISR are valoarea de 500 de lei. Așadar, gravidele ar putea primi produse de îmbrăcăminte și îngrijire în valoare de 500 de lei.

Conform propunerii, acest ajutor material se va acorda o singură dată pentru fiecare nou-născut, la ieșirea din spital sau la eliberarea certificatului de naștere,dar, după cum spuneam și mai sus, doar dacă gravida s-a prezentat la consultațiile prenatale, scrie avocatnet.ro.

Inițiatorii motivează această propunere prin faptul că, în țara noastră, doar o gravidă din trei se prezintă la consultațiile prenatale în perioada sarcinii și, în condițiile în care specialiștii recomandă cel puțin opt controale ginecologice, două din trei gravide nu se prezintă niciodată la medic.

Sursa: https://a1.ro/news/social/ce-trebuie-sa-faca-viitoarele-mame-pentru-a-incasa-bani-mai-multi-de-la-stat-id755761.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.