Alertă cod roșu în Hawaii din cauza erupțiilor vulcanului Kilauea

Alertă cod roșu în Hawaii din cauza erupțiilor vulcanului Kilauea. Autoritățile au emis alerta privind calitatea aerului după ce prin fisurile apărute în sud-estul Big Island, în zona Lanipuna Gardens, sunt eliberate în atmosferă cantităţi ridicate de dioxid de sulf, citează Agerpres agențiile internaționale de presă.

Apărărarea Civilă din Hawaii a transmis un mesaj în care îi sfătuiesc pe loalnici să limiteze expunerea la aceste gaze toxice deoarece reprezintă un pericol imediat la adresa sănătăţii.Printre simptomele care se pot declanşa în urma expunerii la gazele toxice se numără senzaţia de sufocare şi dificultăţile de respiraţie, manifestări care afectează întreaga populaţie expusă

Printre măsurile recomandate locuitorilor se numără evitarea activităţilor în aer liber, consumul unor cantităţi suficiente de lichide pentru a evita deshidratarea şi închiderea ferestrelor şi a uşilor pentru evitarea expunerii la gazele toxice.

Două noi fisuri prin care s-au scurs lavă şi gaze toxice, dintre care ultima este cea de-a 19-a, au apărut recent în zona vulcanului Kilauea ameninţând locuinţele din apropiere şi determinând autorităţile să ordone noi evacuări, informează Reuters.

Zeci de locuinţe au fost distruse de la debutul erupţiilor, în urmă cu unsprezece zile, iar circa 2.000 de persoane din districtul Puna, unde trăiesc în total în jur de 187.000 de rezidenţi, au fost evacuate.

Kilauea, cel mai activ vulcan din Hawaii, a erupt la începutul acestei luni, iar un cutremur puternic a zguduit craterul în ziua următoare.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/stiri-externe/alerta-cod-rosu-hawaii-din-cauza-eruptiilor-vilcanului-kilauea-2255718

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.