Alerta în America ! Virusul Zilka determină malformații la nou-născuți: au capul anormal de mic

Zilka este un virusul periculos care se poate transmite de la mama însărcinată la viitorul bebeluș. În Insulele Hawaii din SUA s-a confirmat primul caz de infecție cu virusul Zika. Bebelusul a fost născut cu microcefalie, o malformație gravă (cu cap anormal de mic si cu posibile probleme cerebrale).

Oficialii americani afirmă că  mama a contactat acest virus în timpul unei vacanțe în Brazilia, în anul 2015. Acel stat din America Latină a înregistrat  circa 3.000 de cazuri de microcefalie. Virusul nu este periculos pentru adulți. Se transmite prin înțepăturile de țânțari și poate avea efecte deosebit de grave asupra copiilor nenăscuți.

Spre deosebire de alte boli, microcefalia este o afecțiune incurabilă care se manifestă prin deformarea capului copiilor și prin traumatisme cerebrale.

În anul 2015 s-au înregistrat de 20 de ori mai multe cazuri decât în 2014, iar în nord-estul Braziliei, unde au avut loc majoritatea cazurilor, autoritățile au declarat starea de urgenta, relatează Scientific American.

Virusul Zika a fost identificat in lichidul amniotic în două cazuri de nașteri de copii cu microcefalie. Pâna acum, Zika nu a produs micșorarea capului bebelușilor, dar cercetătorii se tem că virusul suferă mutații. Cazuri de infecții cu acest virus s-au semnalat și în Puerto Rico. Medicii recunosc ca nu știu încă foarte multe despre aceasta boală dar  vor trebui să găsească urgent un vaccin.

Sursa: https://infostiri.net/2016/01/17/alerta-in-america-virusul-zilka-determina-malformatii-la-noii-nascuti-au-capul-anormal-de-mic/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *