Alertă în București! Un OBUZ neexplodat a fost descoperit, zona a fost EVACUATĂ

Ploția Capitalei anunță descoperirea unui obiect metalic ce pare a fi un obuz neexplodat. Descoperirea a fost făcută de muncitorii care lucrau la conductele de apă.

„Prin apel 112 a fost sesizat faptul că, într-o zonă din Sectorul 6, unde se efectuează lucrări, a fost găsit un obiect metalic ce pare a fi un obuz. În conformitate cu atribuţiile, politiştii Secţiei 21 se asigură că în perimetru nu pătrund persoane neautorizate, urmând ca specialiştii ISU să ridice obuzul„, a precizat sursa citată.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Bombă găsită în albia unui pârâu! Cum a ajuns acolo
O bombă, în lungime de 130 de cm şi cu greutate de aproximativ 50 de kg, a fost găsită pe 16 martie în albia unui pârâu din satul Bucium. Informează purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Luiza Dănilă.

”Având în vedere că nu a mai fost găsită nici o bombă de acest fel pe raza judeţului Braşov, colegii mei s-au consultat cu specialiştii în domeniu (…)

Nu se ştie deocamdată dacă bomba a fost adusă acolo de aluviuni sau de apele mari din ultimele zile, care au săpat în albia pârâlui şi au scos-o la suprafaţă. Echipa pirotehnică o va transporta la un depozit pentru a fi ulterior distrusă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Noi bombardamente în Siria: cel puțin 25 de civili morți și 200 de răniți
Observatorul Sirian al Drepturilor Omului anunță cel puţin 25 de civili, inclusiv trei copii. Care au fost ucişi şi alţi circa 200 care au fost răniţi în ultimele treizeci şi şase de ore în bombardamente care au avut loc în enclava siriană rebelă Ghouta Orientală, ţinta unei ofensive a regimului.

Lovituri aeriene, imputate de către OSDO regimului şi aliatului său rus. Dar şi tiruri de artilerie au vizat mai multe localităţi ale ultimului fief rebel de la porţile Damascului. Unde ofensiva regimului a ucis peste 1.200 de civili în decurs de aproape o lună.

Potrivit OSDO, mai multe persoane au fost evacuate miercuri din Ghouta Orientală pentru a doua zi consecutiv. Este vorba de 25 de civili care au fost evacuaţi astăzi.

Agenţia oficială de presă siriană Sana a relatat că zeci de civili au părăsit Ghouta Orientală printr-un ”coridor sigur” pe la punctul de trecere Al-Wafideen şi că ei sunt transportaţi apoi cu autobuze şi ambulanţe către centre improvizate în afara Damascului.

Primul lot de evacuaţi marţi a inclus până la 147 de persoane, conform unor estimări ale ONU.

Sursa: https://huff.ro/news/alerta-in-bucuresti-un-obuz-neexplodat-a-fost-descoperit-zona-a-fost-evacuata-149884/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.