Alertă în Satu Mare. Sute de bombe active au fost descoperite

În ultimii cinci ani, au fost identificate, în Satu Mare, o sută de bombe cu potențial exploziv. De asemenea, ultima misiune de asanare a unei bombe de aviație extrem de periculoasă s-a desfășurat în luna februarie 2018,  spune Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate, cetățenii au obligația să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă.

Aceștia nu trebuie să mişte de pe loc muniţiiile descoperite neexplodate.

De asemenea, conform presasm.ro, să nu desfacă sau să predea la agenţii economici specializaţi muniţii neexplodate pentru valorificarea ca deşeuri metalice, să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente, să nu lovească, să taie sau să demonteze, să nu aprindă focul deschis în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/social/alerta-in-satu-mare-sute-de-bombe-active-au-fost-descoperite-457637.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *