ALERTA MAXIMA! Peste 90 de oameni au murit în urma unui atentat în Kabul. Numărul victimelor, în creștere

Peste 90 de persoane și-au pierdut viața și 110 au fost rănite, sâmbătă, în urma unei explozii la Kabul. O ambulanță capcană a sărit în aer, a anunţat un oficial afgan din domeniul sănătăţii publice.

UPDATE 16:30: Cel puțin 95 de oameni au murit, iar alți 150 au fost răniți în urma atentatului comis la Kabul. Bilanţul este unul provizoriu, iar numărul victimelor ar putea va creşte deoarece mulţi dintre răniţi sunt în stare gravă, spun oficialii afgani, conform digi24.ro.

UPDATE 15:30: Autoritățile afgane au actualizat bilanțul în urma atentatului cu mașină capcană din Kabul. Cel puțin 63 persoane au fost ucise și alte 151 au fost rănite, după ce o ambulanță capcană a explodat în apropierea sediului Ministerului de Interne. Atacul a fost revendicat de talibani, a precizat un purtător de cuvânt al Guvernului afgan, conform AFP.

„Ultimul bilanţ disponibil este de 63 de morţi şi 151 de răniţi. Acest bilanţ ar putea creşte în continuare deoarece unii dintre răniţii care au fost spitalizaţi sunt în stare critică’, a declarat Baryalai Hilali, director pentru comunicare în guvernul afgan.

„Kamikaze a folosit o ambulanţă pentru a trece de baraje. El a declarat la primul control că transporta un pacient spre spitalul Jamuriat din apropiere”, a explicat Nasrat Rahimi, purtător de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne.

Autorul atentatului a fost identificat de forțele de ordine la al doilea baraj, moment în care și-a detonat explozibilul.

Atentatul este considerat ca fiind unul dintre cele mai sângeroase comise în capitala Afganistanului în ultimii ani. Atacul a fost revendicatr de un purtător de cuvânt al talibanilor. „Un martir şi-a detonat maşina capcană în apropierea Ministerului de Interne unde se aflau numeroase forţe de poliţie”, a precizat Zabihullah Mujahid.

Acest bilanț provizoriu a fost anunțat de Ministerul Afgan al Sănătății, în vreme ce Ministerul de Interne a precizat că atentatul a fost cauzat, după ce o ambulanță a explodat în apropierea birourilor ministerului, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.ro.

Explozia a avut loc în condițiile în care măsurile de securitate au fost sporite, în condițiile în care cel puțin 20 de oameni au murit săptămâna trecută într-un atentat comis asupra Hotelului Intercontinental din Kabul.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/explozie-la-kabul-cel-putin-17-oameni-au-murit-urma-atentatului-2122341?utm_source=alerta&utm_medium=website&utm_campaign=alertaDesktop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.