ALERTĂ! Sute de mii de români sunt în pericol, după ce un VIRUS MORTAL a fost identificat: S-a instituit starea de CARANTINĂ

Alertă de pestă porcină la Tulcea şi Satu Mare! Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a confirmat prezenţa bolii la mistreţii din zona Satu Mare, asta după ce confirmase focarul din Tulcea.

„În cursul zilei de 28 iunie a fost confirmată prezenţa virusului Pestei Porcine Africane (PPA) într-un abator aparţinând unei exploataţii comerciale de creştere a porcilor din judeţul Tulcea, prin buletin oficial emis de către Laboratorul Naţional de Referinţă din cadrul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA)”, anunţ ANSVSA.

Ulterior, focarul a fost confirmat și în Satu Mare de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. 

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), imediat după primirea buletinului din partea Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală, a notificat toate structurile abilitate de la nivel naţional şi structurile omoloage din Uniunea Europeană.

„Au fost instituite măsurile de carantină în exploataţia comercială respectivă şi au fost stabilite coordonatele geografice ale zonelor de supraveghere şi protecţie ale focarului, întărindu-se măsurile luate anterior privind biosecuritatea şi mişcarea animalelor. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, precizează instituţia.

Sursa: https://a1.ro/news/social/alerta-sute-de-mii-de-romani-sunt-in-pericol-dupa-ce-un-virus-mortal-a-fost-identificat-sa-instituit-starea-de-carantina-id780181.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.