Ancheta accidentului din Apuseni a ajuns la final. De ce au murit Adrian Iovan și Aura Ion

La patru ani de la accidentul teribil din Apuseni, în care pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion au murit, raportul de expertiză a fost finalizat. Prin urmare, anchetatorii au stabilit cauzele producerii catastrofei aviatice, în urma unui raport de nu mai puțin de 1.300 de pagini.

Potrivit Observator, ancheta a scos la iveală faptul că la sursa producerii accidentului nu s-a aflat doar o eroare umană, ci și probleme tehnice.

Cercetările în cazul dosarului sunt încă în desfășurare, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală, neglijență în serviciu și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Vă reamintim că în ianuarie 2014, Adrian Iovan și Aurelia Ion și-au pierdut viața în urma prăbușirii avionului de mici dimensiuni la bordul căruia se aflau. În același avion se mai aflau copilotul și patru medici, care mergeau la Oradea, pentru prelevarea ficatului de la un donator.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/ancheta-accidentului-din-apuseni-a-ajuns-la-final-de-ce-au-murit-adrian-iovan-si-aura-ion-163418.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.