Angela Merkel a fost comparată cu Nicolae Ceaușescu în presa internațională. Ce s-a întâmplat de fapt

Bugetul Germaniei anunţat săptămâna trecută este unul dintre aceste evenimente. Olaf Scholz, noul ministru al Finanţelor din Germania, a propus un buget cu următoarele caracteristici: o tăiere nominală a investiţiilor, o reducere a cheltuielilor din PIB pentru apărare şi o contribuţie mai mică pentru bugetul Uniunii Europene, faţă de contribuţia iniţială pe care el însuşi a propus-o.

Ambiţia lui Scholz este de a mări bugetul astfel încât să ajungă la un excedent de 1% din PIB sau mai mult. Acest lucru ar permite Germaniei să şteargă toate datoriile publice, în timp. În acel moment, Germania ar ajunge la un ordoliberalism utopic: ar deveni ca România lui Nicolae Ceauşescu care a avut un excedent bugetar de 9 mld. dolari, în anul fatal soţilor Ceauşescu, 1989, în opinia Financial Times.

Potrivit zf.ro, pe lângă consecinţele negative pentru Germania, acest buget ar mări instabilitatea deja instalată în zona euro. Conform unui reportaj al celor de la Der Spiegel, forţele aeriene ale ţării au probleme din cauza lipsei investiţiilor.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/angela-merkel-a-fost-comparata-cu-nicolae-ceausescu-in-financial-time-ce-s-a-intamplat-de-fapt-468689.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.