Anul în care oamenii au descoperit „extratereștri”. Ce s-a întâmplat la Roswell

Dacă ai auzit vreodată despre extratereștri sub forma „omuleților verzi” de pe Marte, cel mai probabil știi de ei din cauza a ceea ce a rămas în istorie drept „incidentul Roswell”. În urmă cu aproape șapte decenii a pornit valul conspirației despre extratereștri și americanii care îi țin închiși.

Omuleții verzi” descoperiți la Roswell de armata Statelor Unite ale Americii și ținuți în Area 51 au apăut în 1947. Abia se terminase Al Doilea Război Mondial, SUA și URSS începeau cursa spre cucerirea spațiului și extratereștrii era cel mai interensat subiect care să cucerească prima pagină a ziarelor. Conform mărturiilor de la acea vreme, la Roswell s-a prăbușit un OZN.

Armata SUA ar fi recuperat resturi extraterestre, inclusiv cadavre, de la un obiect neidentificat care s-a prăbușit în apropierea de Roswell din statul New Mexico în iunie sau iulie 1947. De la sfârșitul anilor 1970, incidentul a fost subiectul unor controverse imense, dar mai ales al unor teorii ale conspirației cu privire la natura reală a obiectului care s-a prăbușit. Numeroşi oameni din regiune au mărturisit că, în noaptea de 2 iulie 1947, au văzut un disc luminos enorm. Desigur, dorința de a deveni celebri în ziar era suficient de mare pentru a spune orice.

Armata a spus atunci că ceea ce s-a întâmplat a fost doar recuperarea resturilor unui balon experimental de supraveghere la mare altitudine care aparținea unui program secret numit Mogul. Într-adevăr, obiectul era neindentificat, dar neidentificat pentru locuitorii zonei, nu pentru autorități.

Asta nu i-a oprit pe locuitori să dezvolte tot felul de semnificații pentru Roswell. Anual, un festival se desfăşoară între 3 şi 7 iulie, iar invitaţii susţin prelegeri despre „adevărurile ascunse de NASA„. Publicul este atras de parada de costume, concertele live, vizionarea de filme şi celebrul muzeu OZN din localitate.

50 de ani de „no comment”
La vremea incidentului Roswell, Air Force a spus pe 8 iulie că a recuperat un „disc metalic”, iar ziarul local l-a transformat în OZN pilotat de extratereștri, după cum informează History. Au retras această afirmație și a venit declarația cu balonul meteorologic, dar era prea târziu. Totuși, povestea a dispărut până în anii ’70 când, în toiul Războiului Rece, a revenit teoria conform căreia „balonul” era doar o înșelătorie a autorităților.

Sursa: https://playtech.ro/2015/anul-in-care-oamenii-au-descoperit-extraterestri-ce-s-a-intamplat-la-roswell/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.