Anunţ important de la RAR pentru şoferi! Ce se întâmplă dacă pierzi sau ţi se fură cartea de identitate a maşinii

Legea pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 – privind omologarea, eliberarea cărții de identitate şi certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România – a fost promulgată marți de președintele Klaus Iohannis.

Legea prevede că pentru emiterea de către Registrul Auto Român a unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului nu mai este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial.

„În cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cărţii de identitate a vehiculului, RAR poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, după identificarea vehiculului. Procedura de eliberare a duplicatului cărţii de identitate a vehiculului, precum şi documentele necesare se stabilesc prin ordin al ministrului Transporturilor. Pentru emiterea de către RAR a unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului nu este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial, partea a treia”, prevede textul de lege.

Sursa: https://a1.ro/news/auto/anunt-important-de-la-rar-pentru-soferi-ce-se-intampla-daca-pierzi-sau-ti-se-fura-cartea-de-identitate-a-masinii-id762749.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *