Anunţ teribil despre 800.000 copii născuţi între 2001 şi 2013. Mai mult de jumătate dintre ei vor avea probleme

Sugarii care primesc antibiotice şi antiacide când sunt mici cel mai probabil vor avea alergii. Aceste medicamente le alterează flora intestinală.

Autorii studiului au analizat date despre aproape 800.000 de copii născuţi între 2001 şi 2013. Nouă la sută dintre ei au primit medicamente care corectează aciditatea gastrică.După patru ani, mai bine de jumătate dintre ei au dezvoltat alergii la medicamente sau alimente, erupţii cutanate sau astm.

Deşi nu este o legătură foarte clară, medicii spun că este o coincidenţă prea mare. Spre exemplu, copiii care au primit un antiacid în primele şase luni de viaţă şi-au dublat riscul de alergii. Bebeluşii care au făcut tratamente cu antibiotice, au avut un risc cu 50 la sută mai mare să facă astm.

Specialiştii spun că trebuie făcute mai multe analize şi că astfel de medicamente ar trebui prescrise foarte rar, şi doar în situaţii extreme.

Sursa: http://www.romaniatv.net/anunt-teribil-despre-800-0000-copii-nascuti-intre-2001-si-2013-mai-mult-de-jumatate-dintre-ei-vor-avea-probleme_413642.html

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.