Ascultat de DOUĂ MILIARDE de ori pe zi şi de 20.000 de ori pe secundă, celebrul TON DE APEL de la Nokia a fost compus de un spaniol la 1902. Francisco Tarrega, chitaristul fără nume şi al său „GRAN VALS”!

Cele mai bine vândute telefoane în anii ’90 şi 2000 sunau la fel! Puţini ştiu cătonul de apel standard folosit de cei de la NOKIA a fost compus la 1902 de un spaniol – Francisco de Asis Tarrega y Eixea 

La final de noiembrie 1852, în Villarreal, Castellon, se naşte Francisco Tarrega. Îndrăgeşte muzica de mic, tatăl său fiind cântăreţ de flamenco. La doi ani ia chitara şi începe să se “joace” timid… Peste câţiva ani, un accident stupid îi va marca viitorul: cade într-o gură de canalizare, se accidentează iar medicii îi spun că nu va mai putea vedea normal niciodată.

Astfel, tatăl se hotărăşte să îl dea la Şcoala de Muzică din Castellon pentru a fi sigur că va avea o meserie. Pentru a cânta la chitară nu îţi trebuie ochi, doar un suflet sensibil… La 18 ani, deja dă concerte în faţa a mii de oameni, compune iar vestea i se duce în toată Spania, iar mai târziu în întreaga Europă.

În 1990, coloşii de la NOKIA investesc puternic în marketing iar băieţii caută săptămâni în şir TONUL DE APEL… Acelaşi care peste 20 de ani va fi auzit de DOUĂ MILIARDE de oameni în fiecare zi, de 20.000 de ori pe secundă. O melodie auzită la casetofon şi HOP!, le vine ideea. Se pune “stop” la secundă 12! Asta e!

Dar câţi dintre miliardele de oameni au habar că Nokia Tune a fost scris la 1902 şi îi aparţine spaniolului Francisco Tarrega?

Sursa: https://a1.ro/premium/celebrul-ton-de-apel-de-la-nokia-a-fost-compus-de-un-spaniol-la-1902-id756966.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.