Atac devastator! Fost ministru al Justiției: Președintele nu știe bine Constituția

Atac devastator al unui fost ministru al Justiției la adresa președintelui: nu știe bine Constituția! Robert Cazanciuc, ex-ministru PSD al Justiției, a afirmat despre Klaus Iohannis că acționează fără argumente solide și are ca singur scop blocharea activității Parlamentului şi a CCR.

Cazanciuc, preşedintele Comisiei juridice din Senat și membru al „Comisiei”Iordache”, a făcut miercuri o declarație de presă referitoare la anunțul lui Klaus Iohannis de a retrimite la CCR legile Justiției.

„Acestea fac parte dintr-o necesară reformă a Justiţiei realizată legal de Parlamentul României. (…) Preşedintele nu este interesat, din păcate, să se comporte ca un mediator, ci de menţinerea acestei situaţii care, din păcate, de asemenea, a condus de-a lungul timpului la mai multe abuzuri demonstrate din plin şi în spaţiul public”, a afirmat fostul ministru al Justiției din guvernul Ponta.

„Preşedintele nu a indicat niciun articol, paragraf, nimic din conţinutul celor trei legi care să încalce într-un fel sau altul principiile, rigorile statului de drept. (…) Dimpotrivă, preşedintele foloseşte aceeaşi retorică contestatară fără informaţie, pe care o auzim şi o vedem permanent la cei care încă îl mai susţin. (…) Președintele adoptă o critică a pachetului de legi fără niciun fel de informaţie, fără niciun fel de argumente, pe o logică contradictorie”.

„Preşedintele României a rămas la primul pas făcut în campania electorală, din păcate, şi acela cu stângul. Toată opera politică (…) se restrânge la cuvântul ‘penal’. Când nu are nimic de spus, preşedintele aduce pe tapet acelaşi discurs aproape obsesiv”, a explicat senatorul PSD.

Referindu-se la reproșul lui Klaus Iohannis că CCR a identificat aspecte neconstituţionale, Cazabciuc a afirmat că tocmai acest lucru dovedește funcţionearea mecanismelor democratice.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a retrimis Curții Constituţionale cele trei legi ce formează  pachetul legilor Justiţiei, dar şi la Comisia de la Veneţia.

Sursa: https://www.realitatea.net/atac-devastator-fost-ministru-al-justi-iei-pre-edintele-nu-tie-bine-constitu-ia_2146354.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.