Atenție la taxa de înmatriculare! Lovitură puternică pentru mai bine de 100 de mii de șoferi români

Atenție șoferi. Ministrul Finanțelor din Bulgaria a decis ca taxele de înmatriculare să fie ca cele din România. Taxarea se va face după norma de poluare.

Se încheie epoca rablelor înmatriculate în Bulgaria. Autoritățile de peste Dunăre pregătesc taxa auto de poluare. Asta le strică planurile celor peste 100.000 de şoferi care şi-au înscris mașinile în ţara vecină ca să scape de impozitul de la noi, care între timp… a fost eliminat, la presiunea oficialilor europeni.

După modelul românesc, ministrul Finanțelor din țara vecină apreciază că noua impozitare trebuie să fie introdusă rapid, deoarece tot mai mulți șoferi își înmatriculează mașinile astfel încât să plătească mai puțin.

„Putem să ajungem foarte ușor un cimitir al mașinilor diesel. Suntem siguri că această problemă va deveni mai gravă”, spun autoritățile din Bulgaria, care nu par să caute o soluție alternativă pentru această taxă.

Introducerea taxei de poluare, care nu mai există la noi, le va face viaţa grea românilor, așa că ministerul de Finanțe din Bulgaria este îngrijorat: Dacă cei peste 100 de mii de şoferi care conduc maşini cu numere de Bulgaria vor să renunţe?

Problema este că şi la noi autoritățile vor să re-introducă taxa auto. Timbrul de mediu a fost eliminat anul trecut, dar Ministerul Mediului face deja planuri să îl lanseze sub o nouă formă. În funcție de cât poluează mașină, șoferii vor plăti între 50 şi 200 de euro pe an, echivalați în lei.

Bulgaria este printre puținele țări din Uniunea Europeană în care taxa auto este determinată de valoarea mașinii, astfel că taxa anuală pentru o mașină diesel cu o vechime de 20 de ani este de zece ori mai mică decât cea aplicată unui autoturism nou, cu un mic motor pe benzină sau model hibrid. Citește mai multe pe digi24.ro.

Sursa: https://info-stiri.net/taxa-de-inmatriculare-masini-bulgaria/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.