ATENȚIE șoferi! Poliția a început deja să trimită înștiințări cu suspendarea talonului! Din păcate, nu mai ai voie să circuli în aceste condiții…

De la 20 mai, mașinilor care au ITP-ul expirat li se suspendă automat şi certificatul de înmatriculare al maşinii, fără ca șoferii să fie anunţaţi direct.

Astfel, dacă nu își dau seama şi circulă aşa, șoferii pot primi amenzi de până la 3 mii de lei, rămân fără plăcuţele de înmatriculare şi apoi trebuie să facă alte drumuri la poliţie şi la RAR, informează stirileprotv.ro.

Schimbul de date se va face între RAR şi DRPCIV, online. Dacă sunteţi prinşi în trafic cu înmatricularea suspendată, nu numai că trebuie să plătiţi o amendă de până la 2950 de lei, ci rămâneţi sigur şi fără plăcuţe de inmatrculare. Nu veţi avea voie să plecaţi cu maşina, va trebui să chemaţi o platformă. În acest caz, trebuie să mergeţi şi la Poliţia Rutieră pentru a demonsta că maşina a fost verificată tehnic.

În culpă sunt şi cei care şi-au cumpărat o maşină dar nu au mers în termen de 90 de zile să depună actele doveditoare. Dacă noii proprietari amâna să intre în legalitate, nu vor mai putea circula cu vehiulul pe străzi.

De asemenea, și regulile pentru service-urile autorizate pentru ITP s-au schimbat, fiind montate amere de luat vederi, fiind online cu RAR-ul, pentru a se vedea clar numărul de înmatriculare, kilometrajul, noxele.

Tot de pe 20 mai, veţi putea verifica pe site-ul drpciv.ro în ce stadiu este starea înmatriculării.

Sursa: https://b1.ro/stiri/auto/itp-expirat-masina-228744.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.