Au deschis o temnita veche de 2.300 de ani. Au inlemnit cand au vazut ce se afla inauntru

In provincia Bursa, in nord-vestul Anatoliei, exista o temnita veche de 2.300 de ani, cu o poveste cutremuratoare. Se pare ca aceasta era folosita pentru torturi si pentru executii.
Incaperea include un put, o camera de tortura si coridoare care fac legatura cu ruinele unui turn. Acestea dateaza din timpul Regatului Bitiniei, de acum 2.300 de ani.
Temnita a fost descoperita in timpul lucrarilor de restaurare la poarta Zindan Kapi din cartierul Alacahirka. „Erau case aici, deasupra locului in care am sapat. Pentru ca banuiam ca sunt temnite, sau ruine ale temnitelor, dedesubt, am expropiat localnicii si am inceput excavarea. Am avut dreptate, in urma sapaturilor am descoperit ruinele temnitei Bursa”, spune Ibrahim Yilmaz, membru al echipei de arheologi.
„Constructia include camere de tortura, coridoare care fac legatura cu turnul si un put care pare patat de sange. Calaii surdo-muti decapitau aici prizonierii si le aruncau capetele in put. Trupurile erau apoi inapoiate familiilor. Conform unor zvonuri insa, calaii vindeau ramasitele victimelor catre familiile disperate”, mai adauga acesta.
Sursa: https://turism.bzi.ro/au-deschis-o-temnita-veche-de-2-300-de-ani-au-inlemnit-cand-au-vazut-ce-se-afla-inauntru-58804

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.