Auriculoterapia, tratamentul contra fumatului sau băuturii, cu efecte în doar 15 minute

V-aţi putea imagina că un fumător înrăit, care dă gata un pachet de ţigări pe zi, ar putea scăpa de viciu în doar 15 minute, fără chinul sevrajului, fără pofte, fără abţineri şi fără pic de durere? Ei bine, se poate, cu doar câteva furnicături pe ureche. La fel se poate scăpa de pofta de dulce şi de nevoia de a consuma alcool. Hai să vedem despre ce este vorba.

Traim in viteza, mancam pe fuga, iubim in graba si ne lasam prada dependentelor de orice fel! De la cafea si dulciuri pana la dependenta de retelele sociale! Cea din urma nu poate fi tratata atat de usor, însă de nevoia de cofeina sau de zahar putem scapa cu ajutorul auriculoterapiei.

„Provine din medicina chineză, din acupunctură, este vorba de electrostimulare pe pavilionul urechii. Prin electrostimulare intrăm în contact cu neurotransmiţătorii, aceşti microreceptori ai sistemului nervos central în care îi creăm practic pacientului de bine, de confort, de recompensă„, spune George Ţăranu, auriculoterapeut.

O sedinta de auriculoterapie dureaza 15 minute. Dar, inainte, pacientul trebuie sa discute si cu un psiholog. Este important sa-şi recunoasca problema si sa vrea sa o rezolve!

„Trebuie să conştientizeze care e motivaţia pentru care încă întreţine această dependenţă, motivaţia pentru schimbare şi la final să îşi găsească resurse să depăşească şi să meargă mai departe. Prima dată când ajung sunt uşor sceptici, afirmă că nu ştiu dacă ei au încredere în ei că vor reuşi”, explică psihologul Mădălina Gheran Popescu.

Si dependenta de alcool sau cea de tutun pot fi tratate prin auriculoterapie! George Taranu practica aceasta procedura de 3 ani. In acest timp, a ajutat 200 de romani sa scape de viciul fumatului.

„Pacientul dacă respectă 50% din ce recomandăm, rezultatele nu vor întârzia să apară făcând strict auriculoterapia, fără nici un regim recomandat, pot slăbi între 3,5 şi 4kg lunar, acum depinde de cantitatea de ţesut adipos a pacientului. Este echivalentul a 70 de pachete de ţigări”, spune George Ţăranu.

Auriculoterapia este cea mai rapidă, sigură şi noninvazivă terapie. E o ramură a medicinei complementare iar tratamentul nu este dureros. De nevoia de dulce puteti scapa după 4-6 şedinţe. Dependenţa de dulce se tratează mai greu, comparativ cu fumatul, de care in peste 90% din cazuri e nevoie de o singură şedinţă. In cazul dependenţei de alcool e chiar mai complex. Costul unei şedinţe e de 400 de lei.

Sursa: https://observator.tv/social/auriculoterapia-tratament-fumat-baut-242919.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.