Avem scut la DEVESELU, dar ruşii au SATAN 2, racheta care poate rade de pe faţa pământului ROMÂNIA

Noua rachetă intercontinentală a Rusiei ar întrece celebra Voevod, cunoscută în Occident sub numele de Satana, şi ar putea deveni cea mai mare rachetă de acest tip produsă până acum, putând transporta până la 12 încărcături nucleare.

Presa din Rusia scrie că „racheta poate şterge de pe faţa Pământului un teritoriu de dimensiunea Texasului”. Comentariile ruşilor sunt interpretate ca mesaje de intimidare la adresa SUA.

Potrivit specialiştilor, racheta ar fi invizibilă pentru sistemele anti-radar şi s-ar deplasa cu o viteză atât de mare încât scuturile de apărare s-ar dovedi inutile. Noua rachetă rusească Sarmat ICBM, la care se lucrează de 7 ani şi care va fi gata de teste în vara acestui an, va fi echipată, între altele şi cu o ogivă de 10 tone.

După ce noua rachetă va fi terminată, Sarmat va înlocui racheta strategică R-36M2 Voyevoda, poreclită de către forţele NATO „SS-18 Satan”. Până în 2018, „Sarmat” trebuie să fie disponibilă pentru forțele armate ruse. Ea va efectua zboruri suborbitale până la punctul în care focoasele se desprind și sunt capabile să lovească ținte independente.

Sursa: https://infoalert.ro/2016/05/13/avem-scut-la-deveselu-dar-rusii-au-satan-2-racheta-care-poate-rade-de-pe-fata-pamantului-romania/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.