Avertisment la cel mai înalt nivel, venit de la un oficial NATO: „Omenirea trăiește cel mai periculos moment la scara unei generații”

In prezent, omenirea a ajuns în cel mai periculos punct la scara unei generații, consideră Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Ambițiile nucleare ale Coreei de Nord, expansiunea terorismului islamist și visele miltiare ale Rusiei de a-și reclădi prestigiul sovietic în fosta regiune a URSS-ului sunt cele trei mari probe de foc care pot afecta lumea pe durata unei generații, a avertizat șeful NATO, potrivit publicației Newsweek.

Oficialul a adus în discuție și Zapad 2017, cel mai mare exercițiu al Rusiei de la sfârșitul Războiului Rece. Secretarul general al NATO a reluat mesajul îngrijorător cu referire la numărul real de trupe militare pe care Rusia îl va desfășura la granița baltică a Alianței Nord-Atlantice.

„Rusia a spus că vor fi sub 13.000. Ne-au informat la consiliul NATO-Rusia în urmă cu câteva săptămâni. Informația ne-a fost utilă, dar când Rusia zice că vor fi mai puțin 13.000 de trupe, nu întotdeauna să devodește să fie așa. Am văzut acest lucru la Zapad 2009 și 2013. Au participat mult mai multe trupe”, a subliniat Stoltenberg.

Experţi NATO estimează o mobilizare de peste 100.000 de soldaţi, după cum indică pregătirile de transport ale Rusiei.

Sursa: https://info-stiri.net/avertisment-la-cel-mai-inalt-nivel-venit-de-la-un-oficial-nato-omenirea-traieste-cel-mai-periculos-moment-la-scara-unei-generatii/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.