Avertismentul unui medic şochează: „În 20 de ani, vom avea bacterii pe care nu le putem omorî cu absolut nimic”

Un cunoscut şi apreciat medic, expert în politici de sănătate, avertizează că în următorii ani vom avea bacterii pe care nu le putem omorî cu absolut nimic. Vlad Mixich a explicat că din cauza consumului excesiv și abuziv de antibiotice crește rezistența germenilor.

„Consumul iraţional de antibiotice duce la selectarea unor bacterii rezistente la tratament. Ori aceste bacterii rezistente la tratament de obicei sunt cele care reuşesc să reziste mai mult condiţiilor din spital şi problema, practic, are doi versanţi. E acelaşi munte cu doi versanţi”, afirma Vlad Mixich, expert politici de sănătate, potrivit teotrandafir.com.

„În 20 de ani vom avea bacterii care nu vor putea fi omorâte”

În perioada 2010-2015, spitalele românești au raportat 57.000 de infecții nosocomiale.

„Nu mai există un program dedicat. Până la urmă, asigurarea condiţiilor care să prevină răspândirea infecţiilor în spital revine managementului spitalelor”, afirmă Alexandru Rafila, consilier onorific al ministrului Sănătăţii.

„Se folosesc multe antibiotice a căror utilizare ar trebui să fie limitată. Această rezistenţă dobândită nu apare decât dacă bacteria nu intră în contact cu antibioticul.

Dacă nu intră în contact cu antibioticul, nu apare. Şi atunci trebuie să îi dăm bacteriei cât mai puţine ocazii de a intra în contact cu antibioticul.”, spune Alexandru Rafila.

„În următorii 20-30 de ani, o sa avem bacterii pe care nu le putem omorî cu nimic, cu absolut nimic”, spune Mihai Craiu, medic primar pediatru.

Anul trecut, consumul total de antibiotice în România a scăzut cu 11%. Însă administrarea lor în spitale a continuat să crească. De vină este şi o medicină defensivă.

„Medicii prescriu antibiotic chiar dacă nu este nevoie, ca să se asigure că nu vor fi acuzaţi mai târziu de malpraxis”, a adăugat Vlad Mixich, expert politici de sănătate, Observatorul Roman de Sanatate.

Rămânem campionii Europei la folosirea antibioticelor fără prescripţie medicală, inclusiv pentru tratarea răcelilor banale la copii. Tot la cei mici, mulţi medici prescriu inutil antibiotice, la insistenţele părinţilor speriați.

Sursa: https://infostiri.net/2018/01/25/avertismentul-unui-medic-socheaza-20-de-ani-vom-avea-bacterii-pe-care-nu-le-putem-omori-cu-absolut-nimic/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.