Băi, ești copil? După 12 ani s-a născut un copil pe insula pe care nu are voie să se nască niciun copil!

După 12 ani în care autoritățile au interzis nașterile pe insula Fernando de Noronha, o mămică a adus pe lume un băiețel, deși nu era sorocul. Zona ține de Brazilia continentală și, pentru că nu există nicio maternitate, aici nu este voie să aduci pe lume copii, diriguitorii refuzând să transporte gravidele preț de 365 de kilometri pe apele oceanului. ”Nu trebuia să nasc acum, dar așa a fost să fie”, a spus mămica, cea care mai născuse, dar pe continent .

Fernando de Noronha (numit, astfel, după un navigator portughez, de origine evreiască, converit la creștinism) este un arhipelag de 21 de insule și insulițe în Oceanul Pacific, la 354 de klilometri de coasta Braziliei, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Pentru că aici nu există nicio maternitate, iar autoritățile au anunțat că nu vor transporta gravidele până pe țărmul continental, în 2006 s-a luat decizia de a se interzice nașterile, pentru a evita orice fel de probleme.

Mai bine de un deceniu, decizia a fost respectată. Până mai ieri, când vestea a făcut înconjurul lumii: o fetiță s-a născut în Fernando de Noronha! Conform cotidianului ”O’Globo”, familia nu se aștepta ca totul să se producă atât de repede. ”Mai aveam un copil, născut în Brazilia, unde trebuia să vină pe lume și cea de-a doua fetiță. Vineri (n.r. – 18 mai), am avut ceva dureri, am mers la baie și, apoi, mi-am strigat soțul. Venise, deja, pe lume. Am rămas, și eu, stupefiată!”, a declarat femeia la adăpostul anonimatului.

Sursa: https://a1.ro/news/inedit/bai-esti-copil-id764819.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *