Bilanțul morților în urma erupției vulcanului din Guatemala a ajuns la 62! Oamenii au fost „măturați” de lavă pe stradă

Cel puţin 62 de oameni au murit în chinuri groaznice în erupţia Vulcanului de foc în Guatemala.

Autoritățile au stabilit bilanțul morților după descoperirea de către echipele de salvare a numeroase corpuri calcinate. Astfel, 62 de oameni au murit în urma erupției vulcanului din Guatemala, notează AFP.

Erupţia a afectat în special comune rurale apropiate de vulcan şi oraşul Antigua, cel mai important sit turistic din Guatemala. Erupţia vulcanului, înalt de 3.763 m şi situat la 35 km sud-vest de capitala Guatemalei, a determinat totodată evacuarea de urgenţă a peste 4.500 de persoane din satele situate la poalele vulcanului, care a proiectat lavă şi cenuşă pe o vastă suprafaţă, provocând panică printre localnici.

„Institutul naţional medico-legal (Inacif) a primit 62 de cadavre.”, a anunţat luni seara Fanuel Garcia, director al acestui organism care participă la identificarea victimelor, precizând că bilanţul ar putea să crească pe măsura căutărilor.

„Un râu de lavă a ieşit din matcă şi a afectat satul El Rodeo. Sunt răniţi, oameni arşi şi morţi. Din păcate, El Rodeo a fost îngropat şi nu am reuşit să ajungem în satul La Libertad din cauza lavei. Poate că există şi acolo persoane care au murit.”, anunța Jimmy Morales, președintele Guatemalei, în urmă cu două zile.

 

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-internationale/bilantul-mortilor-in-urma-eruptiei-vulcanului-din-guatemala-a-ajuns-la-62-oamenii-au-fost-maturati-de-lava-pe-strada-167133.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *