Boala cu transmitere sexuală care nu se arată în nicio analiză! Netratată, duce la probleme serioase

Începe cu dureri uşoare, senzaţie de usturime în timpul urinării şi persistă de-a lungul timpului, dar se poate asemăna foarte uşor cu o răceală. Dacă aceste simptome nu trec şi nici nu reiese altceva în analize, trebuie să te gândeşti la această boală.

Este o boală cu transmitere sexuală care nu se arată în nicio analiză clasică. Boala poartă numele de „mycoplasma genitalium” şi face din ce în ce mai multe victime. Potrivit unor studii realizate în Marea Britanie şi în Statele Unite, unul din 100 de oameni poartă această bacterie.

Ginecologii nu reuşesc să pună un diagnostic corect atunci când vine vorba de „mycoplasma genitalium” deoarece este foarte greu de descoperit în analizele clasice. Simptomele acestei boli: infertilitate, durere în timpul actului sexual, balonare şi durere în timpul urinării. „Mulți doctori nu au nicio informație despre această boală, deci nu cer analize pentru a o depista. E incredibil numărul cazurilor nediagnosticate sau diagnosticate greșit”, a spus medicul Catriona Bradshaw, de la Universitatea Monash, potrivit doctorulzilei.ro.

„Mycoplasma genitalium” este o bacterie parazitară care se transmite sexual şi poate infecta atât bărbaţii, cât şi femeile. Este important ca oamenii să îşi facă regulat analize şi să urmărească cu atenţie dacă prezintă altfel de simptome.Dacă această boală nu este tratată duce la infertilitate, naștere prematură și inflamație uterină.

Sursa: http://spynews.ro/actualitate/boala-cu-transmitere-sexuala-care-nu-se-arata-in-nicio-analiza-netratata-duce-la-probleme-serioase-156191.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *