‘BOMBA’ din cererea lui Ponta către DNA: Ce riscă Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum

Victor Ponta a solicitat procuroarei DNA Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum, să îi comunice în scris calitatea pe care o are în dosar, pentru a demonstra că nu este denunțător. Documentul prezentat în exclusivitate de STIRIPESURSE.RO ascunde însă o altă posibilă „bombă”.

„Având în vedere declarațiile publice ale inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, privind calitatea mea procesuală în dosarul cu numărul de mai sus, declarațiile având ca scop denigrarea și intimidarea martorilor, vă rog respectuos să-mi comunicați calitatea în care am fost audiat în cauză, cu precizarea expresă că nu am formulat niciun denunț în cauză ce formează obiectul dosarului menționat”, precizează Ponta în cererea olografă.

Fostul premier afirmă că declarațiile publice făcute de Liviu Dragnea au ca scop „denigrarea și intimidarea martorilor”. Acest lucru ar putea fi folosit de procuroarea de caz pentru a-l plasa de liderul PSD sub control judiciar.

Potrivit articolului 202 (1) din Codul de Procedură Penală, „Măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o persoană a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni.”

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/bomba-din-cererea-lui-ponta-catre-dna-ce-risca-liviu-dragnea-in-dosarul-tel-drum_1246928.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.