Bruxellesul intervine în SCANDALUL momentului: ”Niciun stat membru al UE nu îşi va muta ambasada la Ierusalim”

Șefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, l-a asigurat pe ambasadorul palestinian pe lângă UE, Abdul Rahim Farra, că niciun stat membru al Uniunii Europene nu îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Abdul Rahim Farra a declarat că Mogherini a confirmat această poziţie în timpul unei reuniuni desfăşurate laBruxelles cu reprezentanţi ai Organizaţiei de Cooperare Islamică şi în prezenţa ministrului palestinian de externe, Riyad Malki.

Ministrului palestinian de externe a insistat în timpul acestei întâlniri că niciunui stat membru al UE nu trebuie să i se permită să întreprindă demersuri, şi nici măcar să anunţe vreo intenţie, pentru a-şi transfera ambasada la Ierusalim.

Astfel, Mogherini a afirmat că niciun stat membru al UE nu va acţiona împotriva consensului european pe acest subiect, iar discuţiile despre posibila mutare de către unele ţări din UE a ambasadelor la Ierusalim sunt nimic mai mult decât vorbe, menţionează agenţia palestiniană de presă WAFA, amintind că România şi Republica Cehă au sugerat recent că vor urma exemplul SUA şi îşi vor transfera ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vă reamintim că, liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, pe 19 aprilie, că Guvernul Dăncilă a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a transmis că nu a fost consultat în legătură cu acest demers care, în opinia sa, ”nu are la bază evaluări solide şi cuprinzătoare”.

O reacție a venit și din partea Ministerului Afacerilor Externe care a precizat într-un comunicat de presă că a început un proces de analiză și evaluare cu privire la relocarea Ambasadei.

Sursa: https://b1.ro/stiri/externe/bruxelles-ierusalim-ambasada-221487.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.