„Cade” deja Guvernul Viorica Vasilica Dăncilă? Șeful UDMR: „A citit careva planul de guvernare? … arată de parcă ar fi scris … printre două beri”

Declarație surprinzătoare a șefului UDMR, Kelemen Hunor, sâmbătă seara, în cadrul aniversării a 15 ani de la înființarea Conferintei Tineretului Maghiar (MIERT). Acesta spune despre noul program de guvernare al PSD că este făcut între două beri!

“A citit careva planul de guvernare? Stiu ca Balint l-a citit si mi-a spus ca arata de parca ar fi scris in Ministerul Agriculturii, printre doua beri. Se va decide saptamana viitoare referitor la acest plan de guvernare si ar fi foarte bine daca v-ati exprima si voi parerea.

Eu as fi foarte bucuros ca maine dimineata sa cititi acest program de guvernare si sa ne spuneti ideile voastre pana luni dimineata. Avem si noi idei referitoare la perioada urmatoare pe care vrem sa le prezentam. Toate aceste acorduri sunt pe plan indelungat”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale, informeaza Agerpres și preluat de ziare.com.

Prin această declarație, șeful Kelemen Hunor arată opoziția UDMR față de Guvernul condus de Viorica Vasilica Dăncilă și un vot împotrivă în Parlament. Astfel, PSD nu mai este sigur că trece Guvernul având în vedere că a existat o negociere Dragnea, Vasilica și Kelelemen. Se pare că PSD nu le-a oferit prea multe.

PSD a dat vineri publicitatii noul program de guvernare, dupa ce a decis cine cu ce ministri va merge sa ceara votul Parlamentului Viorica Dancila.

Documentul de 278 de pagini a fost postat pe site-ul Camerei Deputatilor.

Printre masurile economice si fiscale prevazute de noul program enumeram TVA redus la 18% din 2019, infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii, o crestere anuala de pana la 150 de lei a salariului minim, in timp ce salariul mediu brut ar urma sa ajunga in 2020 la 1.000 de euro.

Totodata, cresc indemnizatia sociala, alocatia copilului, punctul de pensie, in timp ce tinerii sub 26 de ani vor putea lua credite fara dobanda.

Medicii nu vor mai plati impozit pe venit, agricultorii care-si lucreaza terenurile de asemenea scapa de taxe si se vor bucura de impozit zero si la tractoare si utilaje.

 

sursa:https://romani-buni.info/2018/01/cade-deja-guvernul-viorica-vasilica-dancila-seful-udmr-citit-careva-planul-de-guvernare-arata-de-parca-ar-fi-scris-printre-doua-beri/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.