Cât de mult îl detestă românii pe Ion Iliescu, fostul lor președinte, după ce au aflat că Iohannis a semnat cererea de urmărire penală?

Ion Iliescu este tot mai detestat de români, iar reacțiile lor pe internet sunt grăitoare. Fie că sunt amuzante sau presărate cu insulte, comentariile arată cât de mult îl urăsc pe fostul președinte, scrie playtech.ro. 

Vineri, 13 aprilie, a fost zi cu ghinion pentru Ion Iliescu. Klaus Iohannis a trimis ministrului Justiției, Tudorel Toader, cererea de urmărire penală a lui Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, în dosarul Revoluției din 1989.

Toată lumea știe sau bănuiește că Ion Iiescu este vinovat pentru crimele comise la Revoluție și la Mineriade, dar autoritățile au tergiversat anchetarea și judecarea lui cam 30 de ani. Din acest motiv, românii sunt plini de ură față de fostul președinte, fondator al PSD-ului, partidul aspru criticat în prezent, dar cel mai votat.

Vestea că abia acum a fost trimisă cererea de urmărire penală a celor trei personaje controversate, i-a umplut (din nou) de furie pe internauți și au reacționat ca atare pe rețelele sociale și în comentariile marilor publicații.

Iohannis e considerat erou pentru că a aprobat urmărirea penală a lui Iliescu

O primă categorie de români care a reacționat la știrea de azi este cea impresionată de „curajul” și puterea de decizie a lui Klaus Iohannis de a trimite, în sfârșit, acea cerere infernală de urmărire penală la Justiție. Sunt comentarii care nu spun prea multe, dar îl laudă pe președinte și îți dai seama că sunt mândri că l-au votat și că i-au dat like pe Facebook.

Setea de sânge a poporului nu s-a stins, mai ales când vine vorba de Iliescu

Cele mai multe comentarii îi doresc lui Ion Iliescu moarte în chinuri, torturi, în general, să aibă parte de un viitor cât mai sângeros. Amintirea celor nevinovați uciși la Revoluție și bătuți la Mineriade nu va dispărea niciodată, iar Iliescu este considerat principalul vinovat.

Pesimiștii, cei care cred că judecarea lui Iliescu nu mai are rost

Unii români s-au săturat să mai aștepte dreptatea, iar acum, că se întrezărește, consideră că e prea târziu. Mentalitatea „și-a trăit traiul, și-a mâncat mălaiul” e încă prezentă în memoria colectivă, dar aduce mult și cu o scuză, din care înțelegi că mai bine l-ar lăsa în pace și să fie judecat de Dumnezeu.

Sursa: https://info-stiri.net/romanii-il-detesta-pe-ion-iliescu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.