Catacombele morții în Palermo. Mii de morţi descompuşi sub privirile turiştilor! (Foto/Video)

Deși omul are o atracție naturală pentru tot ce îl poate terifia, catacombele călugărilor Capucini întrec cu mult limita rațională a acestei nevoi umane.

Fondate în afara granițelor orașului Palermo, catacombele Capucinilor adăpostesc rămășițele a peste 8000 de suflete, cadavrele descompuse fiind suspendate de-a lungul pereților sau odihnindu-se în cripte deschise. În aerul rece și uscat al subsolului unei mânăstiri, descompunerea este un proces de durată, astfel că expoziția dă fiori miilor de turiști care trec anual pragul mânăstirii.

Deși majoritatea cadavrelor au fost reduse la cranii și oase, sunt încă multe care sunt încă afectate de putrefacție, iar corpurile pe jumătate descompuse sunt adevărate scene de filme horror. Pe coridoarele morții, macabrul este la apogeu, iar groaza apare imediat ce se observă cranii de pe care încă se descojește pielea, corpuri vampirice cărora le cad membrele, figuri sinistre cu grimase grotești, cu dantura încă intactă sau un sugar într-un sicriu cu fața devenită o mică încrețitură precum o mână de frunze uscate.

Morbida criptă adăpostește călugări din secolul XVI, iar primul călugăr, Silvestro Gubbio, a fost înmormântat aici în anul 1599. Cadavrul său este expus la intrare tocmai pentru a-i introduce pe turiști în atmosfera lugubră. Inițial, catacombele erau destinate strict călugărilor, însă ulterior s-au deschis și cetățenilor din pătura socială superioară. Din motive pe care nu le putem numi decât macabre, familiile agreau varianta de a-și depune defuncții aici, de a-i îmbălsama și conserva pentru a putea să îi viziteze și chiar să le schimbe hainele. O bună bucată de vreme, locul era întreținut din donațiile familiilor care și-au depus morții aici. Ultimul călugăr depus și îmbălsămat aici a fost fratele Ricardo, însă până la începutul secolului XX, familiile civile și-au depus constant morții aici.

Metoda standard de conservare era desfacerea cadavrului imediat după deces, extragerea organelor vitale, acoperirea cadavrului cu fân și așezarea sa în soare, pentru a se deshidrata. Multe dintre cadavre au rămas cu paie lipite de corp și au fost expuse în acest fel.

Ultimul suflet înmormântat a fost micuța Rosalia Lombardo, victimă a pneumoniei la numai 2 ani în anul 1920. Corpul ei s-a conservat remarcabil datorită unei metode speciale de conservare calculată de doctorul Alfredo Salafia. Corpul său este păstrat într-o zonă specială a catacombei și pare un adevărat miracol al științei, deși este, de fapt cea mai infiorătoare dintre toate exponatele.

Sursa: https://infostiri.net/2015/11/29/catacombele-mortii-in-palermo-mii-de-morti-descompusi-sub-privirile-turistilor-fotovideo/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *