Caz halucinant în Vâlcea! Gravidă în vârstă de 12 ani, dusă de urgență la spital

O fetiță de 12 ani din Vâlcea a ajuns în stare gravă la Maternitate.

Gravida minoră a fost dusă în sala de operații, iar la această oră doctorii încearcă să îi salveze viața. Conform voceavalcii.ro, fetița gravidă a ajuns la spitalul din Vâlcea în dimineața de duminică, 18 februarie 2018. Pruncul era mort când fetița a fost adusă la maternitate.

Fetița gravidă în vârstă de 12 ani este de etnie romă.

Potrivit ultimelor statistici, România este lider în Europa la categoria mame minore. Tinerele care rămân însărcinate provin din familii destrămate sau sărace. Specialiștii sunt de părere că multe tinere rămân însărcinate la vârste fragede din cauza lipsei de educație în familie sau la școală.

România este pe primul loc în ceea ce privește numărul de nașteri la categoria mame minore și ocupă locul trei în clasamentul avorturilor, cu peste 150.000, în 2009.

Peste 30 de minore au născut în județul Vâlcea în anul 2010, numărul acestora crescând de la an la an. Tinerele ajung internate la Centrul Maternal din Râmnicu Vâlcea, iar când împlinesc 18 ani trebuie să se descurce pe cont propriu.

Sursa: http://spynews.ro/actualitate/caz-halucinant-in-valcea-gravida-in-varsta-de-12-ani-dusa-de-urgenta-la-spital-157744.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *