Cercetătorii avertizează! Fenomenul ia amploare și este cauza a numeroase îmbolnăviri și decese

Acestui fenomen i se datorează o serie de afecțiuni grave, precum probleme cardiace, accidente vasculare cerebrale şi cancer de plămâni.

Un studiu internațional arată că poluarea este răspunzătoare de moartea a milioane de persoane la nivel mondial.

Circa 92%  dintre decesele datorate poluării se petrec în ţările sărace sau cu venituri reduse.

De asemenea, în statele care au cunoscut o industrializare rapidă, precum India, Pakistan, China, Bangladesh sau Madagascar, poluarea este asociată cu un sfert din numărul total de decese.

„Poluarea este mai mult decât o provocare ecologică – este o ameninţare profundă şi omniprezentă ce afectează multe aspecte legate de sănătatea şi bunăstarea umană”, a spus Philip Landrigan, profesor în cadrul Icahn School of Medicine at Mount Sinai din Statele Unite, coparticipant la studiu.

Aerul poluat – din cauze diverse, de la transport şi industrie până la sursele de foc – a fost cel mai important factor al deceselor provocate de poluare, 6,5 milioane.

Apa poluată, răspunzătoare de răspândirea afecţiunilor gastrointestinale şi a infecţiilor parazitare a provocat 1,8 milioane de decese.

Cel mai mare număr de decese înregistrate în anul 2015, asociate cu poluarea, au fost înregistrate în India – 2,5 milioane – şi China – 1,8 milioane.

Studiul, realizat de o echipă internaţională, formată din 40 de oameni de ştiinţă, a folosit date incluse în studiul ”Global Burden of Disease” al Institute for Health Metrics and Evaluation din cadrul Universităţii Washington.

Sursa: https://infoalert.ro/2017/10/21/cercetatorii-avertizeaza-fenomenul-ia-amploare-si-este-cauza-numeroase-imbolnaviri-si-decese/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.