Clipe de groază! Un tren InterRegio a deraiat. Peste 200 de oameni erau în el …. „S-au deschis șinele în fața mea”

Un tren a deraiat la Dej, pe 24 septembrie. Clipe de groază, pentru cei aproximativ 200 de călători din trenul InterRegio 1765, Iași – Timișoara, care a deraiat la trecerea peste macazele de ieșire din stația Dej Călători, în județul Cluj.

Pasagerii și personalul feroviar nu au fost răniți, iar călătorii au fost preluați de un alt tren care a circulat pe celălat fir de cale ferată, după verificarea gabaritului și avizul de liberă trecere, potrivit unui comunicat al CFR Călători.

„Mecanicul a spus că, dintr-o dată, s-a lărgit șina”, a povestit un martor, citat de Antena 3.

„La un moment dat, a luat-o ca pe arătură, zguduitură… și a sărit de pe șine”, a spus un alt călător.
Echipele de intervenție de la CFR Infrastructură s-au deplasat imediat la fața locului, pentru repunerea vagoanelor pe șine și pentru reluarea circulației în condiții de siguranță.

Conducerea Sucursalei Regionale Cluj s-a aflat, de asemenea, la locul evenimentului și cercetează circumstanțele în care a avut loc deraierea. Măsurile operative au ca principal scop reluarea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă.

Dacă pasagerii care au bilete/abonamente vor să renunțe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată, în vigoare.

În schimb, vara aceasta, CFR Călători a redus la jumătate timpul pentru obținerea biletelor online. Călătorii pot cumpăra acum bilete cu cel puţin șase ore înainte de plecarea trenului.

Sursa: https://aktualnews.ro/2017/09/28/clipe-de-groaza-un-tren-interregio-deraiat-peste-200-de-oameni-erau-el-s-au-deschis-sinele-fata-mea/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.