Concediul de odihna, decontat pentru acesti angajati! Vezi daca vei primi 1450 de lei in aceasta vara

Politistii, militarii si personalul civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor beneficia de decontarea serviciilor de care beneficiaza in perioada concediului de odihna in unitati turistice aflate pe teritoriul Romaniei, in limita a 1.450 de lei, se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

„Solutia decontarii a fost necesara intrucat din cauza regulilor de protectie a datelor cu caracter personal si a celor institutionale cu privire la angajatii din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, acestora nu li se puteau acorda vouchere de vacanta in valoare de 1.450 de lei, asa cum este prevazut pentru celelalte categorii bugetare”, se arata in comunicatul de presa al MAI.

MAI are deja prevazute sumele necesare decontarii cheltuielilor efectuate pentru concediile de odihna in reteaua nationala de turism, in bugetul aferent anului 2018.

Totodata, personalul MAI va beneficia de prevederile Legii concediului paternal nr. 210/1999. Pana acum, angajatilor MAI nu li se acorda concediul paternal deoarece Legea 210/1999 facea referire stricta la personalul asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat.

CITESTE SI: Cine primeste pensia inainte de Paste! Anuntul a fost facut astazi

Pensia inainte de Paste. Daca unii bugetari au fost anuntati ca vor primi salariile inainte de Paste, nu acelasi lucru se va intampla si in cazul pensionarilor. Doar o parte dintre pensionari isi va primi pensia inainte de sarbatorile pascale.

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a anuntat miercuri intr-o interventie radio la Magic FM, ca pensionarii MApN isi vor primi suma care reprezinta ratia de hrana pana de Paste. Concret, acestia vor primi in jur de 1000 de lei, urmand ca dupa data de 15 aprilie 2018 sa primeasca restul de bani.

Acesta a explicat ca s-a luat aceasta masura a platii pensiilor in transe. Deoarece ar fi o perioada mult prea mare intre pensii daca s-ar da deodata toata pensia pentru luna aprilie.

Viorica Dancila anuntase ieri ca pensionarii nu vor primi pensia inainte de Paste, pentru ca ar fi un efort financiar prea mare.

Carmen Dan a anuntat inca de sambata ca pensionarii MAI isi vor primii bani inainte de Invierea Domnului.

In ceea ce priveste ceilalti pensionari, nu s-a anuntat pana acum nimic oficial.

Mai mult decat atat, Romania TV spune ca nu mai este timp pentru punerea in aplicare a unei eventuale ordonante de urgenta date in aceasta saptamana pentru plata in avans a salariilor bugetarilor si a pensiilor.

De altfel, intrebat despre plata salariilor si a pensiilor anticipat, inainte de Paste, purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat:

„Nu a fost o discutie in acest sens in sedinta de Guvern. Mai multe amanunte poate sa dea Ministerul Finantelor”.

De ce intarzie taloanele de pensie ale fostilor angajati de la Interne

Ministrul Carmen Dan a vorbit despre problema pensionarilor de la Interne care nu au primit niciun talon de pensie in acest an. Aceasta a dat vina pe posta si pe firma responsabila cu imprimarea si impachetarea plicurilor pentru aceasta situatie.

„In ultima perioada am primit mai multe mesaje de la foste cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne. In care se reclama faptul ca taloanele de pensie aferente lunilor ianuarie, februarie si martie ale anului in curs inca nu au fost primite.

Dupa cum stiti, numarul de pensionari din ultimul an a fost mult mai mare fata de cel obisnuit. Lucru care a dus la o schimbare majora in ceea ce priveste procedura de distribuire a taloanelor de pensie in acest prim trimestru din 2018”.

Sursa: https://www.bzi.ro/concediul-de-odihna-decontat-pentru-acesti-angajati-vezi-daca-vei-primi-1450-de-lei-in-aceasta-vara-646824

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.