Copil de doi ani, salvat după ce a căzut pe șinele de metrou într-o stație din..

Un tânăr din Italia a fost numit ″erou″⁣, miercuri, după ce a intervenit de urgenţă şi a salvat un băieţel în vârstă de doi ani care căzuse pe şinele de metrou într-o staţie din Milano, relatează DPA.

Copilul stătea pe o bancă împreună cu mama sa când s-a ridicat brusc, a alergat către marginea peronului şi a căzut, conform unei înregistrări video publicată de compania de transport public ATM.

În imagini se observă cum Lorenzo Pianazza, în vârstă de 18 ani, s-a grăbit către locul incidentului, şi-a dat jos rucsacul şi a sărit pe şine pentru a recupera copilul. Acesta din urmă s-a ales doar cu câteva zgârieturi la un genunchi.

Lorenzo s-a comportat ca un erou şi a sărit pe şine chiar dacă nu ştia dacă exista sau nu riscul ca un tren să intre în staţie″, a declarat pentru sursa citată o purtătoare de cuvânt a ATM.

Însă, traficul pe acea linie de metrou fusese suspendată de managerul de staţie care a observat incidentul surprins de camerele de supraveghere, a adăugat reprezentanta ATM.

Pianazza a declarat pentru publicaţia Corriere della Sera că a văzut pe unul dintre ecranele instalate pe peron că următorul tren urma să intre în staţie în 90 de seconde şi a estimat că avea suficient timp la dispoziţie pentru a salva copilul.

Când am urcat, puştiul ţipa. Mi-am pus mâna pe umărul lui pentru a-l linişti. Mama lui era îngrozită. Ea mi-a mulţumit şi apoi am plecat″, a declarat studentul.

Incidentul s-a petrecut marţi după-amiaza în staţia de metrou Repubblica, situată în apropierea principalei gări din oraş, iar Pianazza nu a fost identificat imediat.

Tânărul a discutat cu presa abia după ce primarul Beppe Sala a făcut un apel pentru ca atât el cât şi managerul staţiei de metrou să vină la primărie pentru a primi mulţumirile ″în numele întregului oraş Milano″.

Sursa:https://stirileprotv.ro/stiri/international/copil-de-doi-ani-salvat-dupa-ce-a-cazut-pe-sinele-de-metrou-intr-o-statie-din-milano.html?utm_source=libertatearo&utm_medium=referral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *