Corpul mumificat al unui marinar german descoperit pe un iaht, în Filipine

Trupul mumificat este al lui Manfred Fritz Bajorat, un marinar german de 59 de ani, identificat după documentele găsite la bordul navei, precizează Mail Online.

Doi pescari navigau la 64 km de coasta Barobo (Surigao del Sur, Filipine) când au zărit, în depărtare, o navă  aflată în derivă, cu catargul rupt.

Potrivit poliției filipineze, cei doi pescari au urcat la bordul acestei nave, unde au descoperit un corp mumificat. Acesta a fost găsit aproape de staţia radio ca şi când încerca, disperat, să dea un ultim apel SOS pentru a se salva.

În interiorul cabinei, din care mare parte se afla sub apă, au fost descoperite albume foto în care apăreau soţia, familia sau prietenii,  haine şi cutii de alimente. Trupul a fost identificat de către autorităţile locale. Este vorba despre Manfred Fritz Bajorat, un marinar german de 59 de ani.

Este destul de dificil să se stabilească cu precizie data decesului. Se pare că trupul său a fost mumificat în urma acţiunii unei combinaţii de vânturi marine, aer uscat şi temperaturi ridicate.

Este încă neclar dacă Manfred, care a fost identificat după documentele aflate la bord, a murit din cauza unei crize cardiace, sau în timpul unei furtuni ori a fost ucis.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei filipineze, Goldie Lou Siega,  a declarat că se exclude ipoteza uciderii: „Nu există nicio dovadă că o a doua persoană s-ar fi aflat la bord şi nicio armă nu a fost găsit pe iaht”.

De asemenea, ipoteza morţii în timpul unei furtuni ar fi nefondată: „A fost un marinar experimentat. Nu cred că şi-a asumat riscul de a naviga pe furtună. După părerea mea, catargul s-a rupt după moartea sa”, a declarat un prieten al lui Manfred Bajorat.

„Doctorul crede că bărbatul a murit din cauze naturale”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Manfred, care s-a născut în Velbert, lângă capitala statului Dusseldorf, a învăţat să navigheze din copilărie, atunci când părinţii săi l-au dus  într-o vacanţă în Belgia. Mare a fost cu el până în acea zi şi l-a întâlnit pe un suflet pereche în viitoarea sa soție, Claudia, care s-a căsătorit în 1980.

Prietenii l-au descris ca fiind un romantic care şi-a iubit familia, a iubit marea şi nu concepea existenţa fără a naviga pe mare.

Manfred şi-a vândut afacerea cu aproximativ 200.000 de euro şi a cumpărat un iaht pe care l-a botezat „Nina” după numele fiicei sale. După patru ani de pregătire, în 2008, a traversat Atlanticul împreună cu soţia sa, până în insula Martinica. Aici şi-a înmormântat soţia doi ani mai târziu, când aceasta a murit de cancer.

Sursa: https://infostiri.net/2016/03/02/corpul-mumificat-al-unui-marinar-german-descoperit-pe-un-iaht-filipine/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *