Cremele cu protecție solară, un pericol pentru sănătate: „Provoacă apariția cancerului”

Mai este puțin și vine vara, iar cremele cu protecție solară nu îți vor lipsi din geanta de plajă. Este important să știi că aceste loțiuni pot provoca apariția cancerului de piele.

Specialistul avertizează în privința ingredientelor pe care le conține o cremă de protecție solară și, de cele mai multe ori, nu este important brandul din care face parte.

„Un lucru foarte important pentru noi este să știm cum să ne protejăm de soare. Cu cât avem culoarea pielii mai deschisă, cu atât mai mare este pericolul. Sunt multe creme pe piață, dar nu brandul este cel mai important. Mare atenție la cremele de protecție solară care conțin retinol. Sunt periculoase în combinatie cu razele solare, provoacă apariția cancerului și pot duce la reacții alergice puternice. Să fim atenți să aibă oxid de zinc și dioxid de tintan. Acestea sunt două substanțe minerale care trebuie să fie existente in ingredintele scrise pe ambalaj.”, a declarat specialista, la „Star Matinal”.

Oamenii sunt obișnuiți să aplice crema de protecție solară vara, atunci când ultravioletele sunt mai puternice, dar nu aceasta este singura perioadă din an în care trebuie să ne protejăm pielea.

„Tebuie să fim atenti să ne protejăm chiar dacă este iarna sau vară. Nu doar în anotimpul cald, deoarece ultravioletele există și iarna. Nu doar la plajă, ci și la munte. La fiecare două ore trebuie să aplicăm loțiunea pe piele.” , a mai spus specialista, la „Star Matinal”.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/video-cremele-cu-protectie-solara-un-pericol-pentru-sanatate-provoaca-aparitia-cancerului-163393.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.