Criticile dure ale lui Radu Banciu la adresa Simonei Halep: Dacă astăzi s-ar opri tenisul, nu ar rămâne în istorie pentru că nu are cu ce

Radu Banciu, prezentatorul cunoscut pentru modul virulent în care atacă persoanele publice din România, şi-a spus părerea despre Simona Halep. Şi nu este una bună.

Banciu a făcut-o praf pe Simona Halep, jucătoare care în opinia lui nu va rămâne cu nimic în istoria tenisului, necâşticând niciun titlu de Mare Şlem.

„Văzând-o jucând, la cât mă pricep eu la sport, am zis că nu va fi niciodată o mare sportivă, ceea ce deocamdată s-a demonstrat. Nu a realizat nimic până acum, nu a câştigat niciun titlu de Mare Şlem. Dacă astăzi s-ar opri tenisul, nu ar rămâne în istorie pentru că nu are cu ce. Cum să nu o comentezi pe Simona Halep că este o arogantă?”, spunea jurnalistul în emisiunea proprie de la B1 tv.

După părerea lui, Halep a devenit numărul 1 mondial doar pentru Serena Williams a născut un copil şi a stat departe de terenul de tenis:

„Simona Halep este numărul 1. Atenţie! Nu a câştigat turneul de la Beijing. Este un număr 1 mondial în stilul afacerilor de astăzi, adică nu trebuie să mai câştigi ca să fii numărul 1. Pentru cei care nu au înţeles, Simona Halep a devenit numărul 1 mondial pentru că a născut Serena Williams. Dacă nu ar fi născut şi rămânea pe teren, probabil că performanţa Simonei Halep se mai amâna câteva decenii”, a declarat Radu Banciu.

Cât despre performanţele Simone, Banciu spune că este ridicol să devii numărul unu într-un sport în care nu ai câştigat nimic:

“Este un paradox să devii lider mondial după un turneu pe care îl pierzi. Este ridicol să devii numărul unu într-un sport în care nu ai câştigat niciodată nimic, dar aşa sunt clasamentele în lumea de astăzi. Performanţele ei nu o ridică la nivelul unei campioane. Noi nu comentăm aici din perspectiva sentimentalismului. Dacă fata asta era născută la Taibei, nu interesa pe nimeni din România. Noi vorbim de ea doar sub atributul că ne aparţine, că este româncă. Oamenii nu au decât să se îndoape cu aceste rezultate. Noi comentăm din punct de vedere al specialistului”.

Realizatorul TV mai spune că Halep nu este un om remarcabil, nefiind creativă sau inteligentă pe terenul de joc:

„Însă niciodată nu a excelat la aceste capitole şi de aceea nu va fi o jucătoare mare. Nu are mental de divă, de Şarapova, de Serena. La Simona Halep, mentalul nu există. Când va da peste o jucătoare de excepţie, va lua bătaie. Ea nu a progresat. Simona Halep face tenis pentru avere, pentru notorietate, pentru a-şi umple zilele cu ceva. Ai văzut care este limbajul ei.”, mai spunea Radu Banciu.

Halep (26 de ani) a ratat pentru a treia oară cucerirea unui titlu de Mare Şlem, după ce a pierdut două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Wozniacki (27 ani), care de luni va fi din nou numărul unu mondial, după o pauză mai lungă de şase ani, cucereşte primul său Grand Slam, la a treia finală jucată (a pierdut la US Open în 2009 şi 2014).

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/criticile-dure-ale-lui-radu-banciu-la-adresa-simonei-halep-aca-astazi-s-ar-opri-tenisul-nu-ar-ramane-in-istorie-pentru-ca-nu-are-cu-ce-2122531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.