Cutremur în România în prima zi a săptămânii

Un cutremur s-a produs luni, la prânz, în judeţul Buzău. Seismul a avut loc la ora 13:31, iar epicentrul a fost la 15 kilometri adâncime.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter. Ultimele cutremure care au avut loc în România s-au produs pe 17, respectiv 18 mai, în judeţele Vrancea şi Bihor, a doua zonă fiind una destul de neobişnuită.

Gheorghe Mărmureanu, despre marele cutremur

Gheorghe Mărmureanu estimează că seismul cel distrugător va avea undeva între 7.2 și 7.8 grade pe scara Richter, posibil chiar și 8 grade. În ciuda acestui lucru, România ar urma să fie extrem de norocoasă, cutremurul fiind unul de mare adâncime.

„(Cutremurul – n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune. Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 – 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/cutremur-in-romania-in-prima-zi-a-saptamanii-165740.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *