DECIZIE crucială privind BREXIT: Milioane de ROMÂNI sunt vizați DIRECT! TOTUL va începe ANUL VIITOR

Primul Summit UE după BREXIT va avea loc în anul 2019 la Sibiu, unde vor lua parte 27 de şefi de stat şi de guvern, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti. În cadrul acestei întâlniri la nivel înalt, România va avea șansa să joace un rol activ în stabilirea viitorului UE, după ieșirea oficială a Marii Britanii.

S-a stabilit deja că Summitul UE, primul după Brexit, va fi găzduit de Primăria Sibiu, aici fiind principalul spaţiu de desfăşurare a evenimentului. Momente din program vor avea loc şi în pieţele centrale ale oraşului: Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet.

13 septembrie 2017, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a anunţat că şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE se vor întâlni la Sibiu, după ce Marea Britanie va părăsi blocul european, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre, scrie mediafax.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ulterior, că a stabilit cu preşedintele Consiliului European de la Bruxelles, Donald Tusk, ca întâlnirea informală de la Sibiu, anunţată de Jean-Claude Juncker, să aibă loc pe 9 mai 2019, de Ziua Europei.

România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, la 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, preşedinţia Consiliului UE timp de şase luni.

Sursa: https://b1.ro/stiri/externe/brexit-decizie-romani-afectati-222328.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.