Decizie de ultimă oră a Guvernului. Sunt vizați toți bugetarii

Guvernul avizează o nouă zi nelucrătoare pentru acest an, a anunțat astăzi premierul Viorica Dăncilă, în ședința Executivului. Astfel, ziua de 30 aprilie 2018 va fi nelucrătoare, decizie anticipată de Profit.ro de la începutul anului. Guvernul asigură astfel o „punte” între weekend și ziua liberă de 1 Mai, marți.
Ziua va fi recuperată sâmbătă 5 mai sau prin prelungirea programului normal de muncă, până pe 11 mai. Ziua liberă este declarată pentru angajații din sistemul bugetar, dar majoritatea angajatorilor din sectorul privat se conformează acestei decizii și își lasă la rândul lor angajații să nu vină la serviciu. Nu va fi zi liberă în domeniile pentru care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității și nu va fi valabilă nici pentru magistrații și categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 30 aprilie 2018 și nici participanților în aceste procese. În acest an, următoarele zile libere vor fi: 1 Mai – Ziua Muncii 27 și 28 mai – Rusaliile 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului 15 august – Adormirea Maicii Domnului 30 noiembrie – Sfântul Andrei 1 Decembrie – Ziua Naționala a României 25 și 26 decembrie – Crăciunul.

Sursa: https://www.profit.ro/stiri/social/guvernul-acorda-o-noua-zi-nelucratoare-pentru-acest-an-ce-alte-zile-libere-vor-fi-in-2018-18061098

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.