Decizie de ultimă oră! Instanţa a hotărât definitiv ca Giovanni Becali să fie eliberat din închisoare

Veste de ultimă oră despre Giovanni Becali. Contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost respinsă, iar Giovanni Becali poate fi liber. Decizia în cazul său este definitivă, potrivit surselor Spynews.ro.

Astfel, Giovani Becali urmează să fie eliberat din Penitenciarul Slobozia, acolo unde şi-a săvârşit o parte din sentinţă. În luna februarie, Giovanni Becali a fost încarcerat, iar pe 15 martie Judecătoria Slobozia a decis ca acesta să fie eliberat condiţionat, însă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a formulat o contestaţie prin care solicita ca Giovanni Becali să rămână în spatele gratiilor. Astăzi a venit şi decizia definitivă prin care Giovanii Becali poate să fie liber.

„Urmare solicitării dumneavoastră formulată în baza Legii nr. 544/2001, cu referire la dosarul cu nr. 956/312/2018, vă comunicăm soluţia: – În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct.1 lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.142/05.03.2018 pronunţată de Judecătoria Slobozia, pe care o menţine . În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 2 mai 2018”, se arată în decizia luată de instanţă.

Giovanni Becali a fost condamnat la  şapte ani şi patru luni de închisoare în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită fostei judecătoare Geanina Terceanu pentru a oferi o decizie favorabilă în dosarul în care au fost anchetate transferurile unor jucători. Astfel, magistratul ar fi primit în perioada 2009-2012 suma de 195.000 de euro, din care 185.000 de euro de la Giovanni şi Victor Becali, iar restul de 10.000 de euro de la Cristian Borcea, fostul şef al lui Dinamo.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/decizie-de-ultima-ora-instanta-a-hotarat-definitiv-ca-giovanni-becali-sa-fie-eliberat-din-inchisoare-164161.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.