Declarații în dosarul lui Dragnea. Inculpat: „Procurorul mi-a spus: Știti unde vrem să ajungem”. DNA cere închisoare cu executare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiedezbate marţi un nou termen al procesului în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Procurorul DNA a cerut închisoare cu executare pentru toti inculpatii.

Procuror DNA:

Susținem că apărările lui (n.r.- Dragnea) sunt nefondate. E netemeinic că nu ar avea atribuții de control. Președintele Consiliului Județean avea atribuții de control al serviciilor publice județene. Aceste dispoziții legale sunt detaliate de legislația secundară. DGASPC e instituție publică în coordonarea CJ. (…)

Faptul că cele două angajate și-au desfășurat activitatea la sediul PSDși nu la DGASPC este de necontestat și rezultă din declarațiile martorilor și ale inculpaților. Un argument în plus că inculpatul știa că cele două nu lucrează la DGASPC îl constituie și faptul că soția inculpatului, Bombonica Prodana, era șefa directă a celor două. Inculpata avea în subordine doar patru persoane, deci jumătate din personalul pe care îl avea în subordine nu s-a prezentat o lungă perioadă de timp. Ceilalți angajați erau sancționați dacă lipseau de la serviciu. În schimb, cu privire la cele două, a căror situație era cunoscută, nu s-a luat nicio măsură. (…)

Apreciem că probatoriul administrat față de cei 11 inculpați relevă că faptele sunt prevăzute de legea penală și au fost săvârșite cu vinovăție.

Față de toți solicităm pedeapsă cu închisoarea.

Faptele lor sunt de natură să compromită ideea de instituție publică și de funcționar.

Zicem noi că suntem îndreptățiți să solicităm pedeapsă cu închisoarea cu executare pentru toți inculpații. Pentru cei care au recunoscut, Gheorghe Nicușor, Stoica Anisa și Botorogeanu Adriana, pot beneficia de reducerea cu 1/3 a pedepsei. Solicităm condamnatea orientată spre minimum special, de 3 ani.

Pentru Alesu și directoarele de la DGASPC, pedeapsă orientată spre medium de 7 ani.

Pentru Dragnea să se constate că faptele sunt concurente cu cele pentru l-a care a fost condamnat, așa că se impune anularea suspendării pedepsei.

Declarația inculpatei Rodica Miloș

Rodica Miloș, una dintre inculpate, dă un supliment de declarație în fața judecătorilor.

Judecător: Dumneavoastră ați semnat contractele de muncă?

Rodica Miloș: Nu contest că eu am semnat acele două contracte. S-a făcut legal urmare a unui concurs. Domnul procuror era în fața mea când dădeam declarație de suspect a doua oară. Am foat chemată pentru lămuriri. Nu am înțeles lămuririle. În schimb, procurorul îmi flutura o hârtie prin față și mi-a spus că el poate să-mi dea NUP, dar că nu vrea pentru că nu știe cu cine țin eu. Mi-a spus să mă descurc cu Justiția, în sensul că mă va trimite în judecată. A început cu presiunea că rămân pe drumuri, că pierd serviciul, că o sa mor de foame. Cred că a făcut asa pentru că vroia să ajungă la domnul Dragnea. „Știti unde vrem să ajungem”, mi-a spus expres procurorul. Eu pe Dragnea l-am întâlnit profesional în două situații. Consider că este un proces injust. Am ajuns aici fără niciun fel de vină. Mi-am făcut treaba acolo, la locul de muncă.

Sursa: http://evz.ro/declaratii-in-dosarul-lui-dragnea-inculpat-procurorul-mi-a-spu.html

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.