Descoperire senzațională: OCTLANTIS, orașul subacvatic construit de CARACATIȚE! (FOTO)

Construiesc, comunică, au conflicte. Caracatițele din specia Octopus tetricus au uimit lumea științifică! În septembrie cercetatorii au publicat un studiu care descrie un loc din Jervis Bay, Australia, aproape de Sydney, unde 10-15 caracatițe din specia Octopus tetricus au propriul habitat și prezintă „interacțiuni sociale complexe”, informează Huffington Post.

Aceasta specie de caracatițe comunică, se luptă, ba chiar se alungă din ascunzișurile construite în nisip, printre roci. Orașul caracatițelor este numit de către cercetatori „Octlantis”, potrivit The Guardian.

Studiul realizat de mai mulți cercetători din Australia și din SUA este semnificativ deoarece caracatițele sunt, de obicei, animale solitare, care se întâlnesc doar pentru împerechere.

În 2009, cercetatorii au descoperit un loc similar, tot în Jervis Bay, numit „Octopolis”, care mult timp a fost considerat o anomalie.

David Scheel, coordonatorul studiului, a declarat că nu crede că aceste orașe subacvatice construite de caracatițe sunt o chestiune nouă. Noi sunt însă posibilitățile de studiu pe care tehnologia modernă le permite de acum încolo.

Sursa: https://b1.ro/stiri/inedit/descoperire-senzationala-octlantis-orasul-subacvatic-construit-de-caracatite-foto-199414.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.